Spread the love


Το Χόλιγουντ έχει στερέψει από σενάρια. Ή μάλλον από τόλμη. Γιαυτό ορμά να κάνει ταινία τα πάντα που έχουν ήδη πετύχει, από τα χελωνονιντζάκια, μέχρι τους υπερήρωες των κόμικς έως βέβαια τα κορυφαία βιντεοπαιχνίδια, όπως το Assassin’s Creed.

Είναι λοιπόν μια κακή ταινία η κινηματογραφική μεταφορά του Assassin’s Creed; Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Δεν είναι μια κακή ταινία, αλλά δεν μπορεί να προσεγγίσει τη μαγεία και την πρωτοτυπία που έκαναν το βιντεοπαιχνίδι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, με φέτος να κλείνει μια δεκαετία και να βρίσκεται ήδη στην 9η έκδοση του συν τις πάρα πολλές παραλλαγές του.

Το βασικό σενάριο είναι απλό, δύο αντίπαλες ομάδα μυστικών πολεμιστών που επιβιώνουν στους αιώνες και συνεχίζουν τον μεταξύ τους αγώνα, μια αιώνια μάχη καλού-κακού. Κάτοχοι των πιο απόκρυφων τεχνικών μάχης, κινούνται συνεχώς στις σκιές, δίνουν τη ζωή τους για αυτά που πιστεύουν και είναι μεγάλοι γνώστες της στρατηγικής, της απάτης, της διείσδυσης και του φόνου. Γύρω όμως από αυτή την ιστορία οι σχεδιαστές του παιχνιδιού έχτισαν ολόκληρους κόσμους, σε διαφορετικές εποχές, με πολύ πρωτότυπη κίνηση του ήρωα σε 3 διαστάσεις, με σύνθετο gameplay και με πολλαπλές αναφορές σε διάφορες θρησκείες, χώρες, ιστορικές περιόδους και παραδόσεις.

 

Βαριά λοιπόν η κληρονομιά για την φετινή ταινία που προσπαθεί να συμπιέσει όλο αυτό το σύμπαν σε 2 ώρες. Και τα καταφέρνει κάπως, αφήνοντας όμως μια ανάμικτη γεύση. Ξεχωρίζουν τα πολύ καλά σκηνικά και κουστούμια, το στιβαρό παίξιμο του Μάικλ Φασμπέντερ και της Μαριόν Κοτιγιάν (που σε κάνει να αναρωτιέσαι που μπορεί να φθάσει η εκφραστική τους γκάμα) αλλά είναι φανερό πως αυτό που πήρε μια δεκαετία να χτιστεί (δηλαδή το σενάριο) δεν χωρά τόσο εύκολα και δεν πείθει τον αδαή θεατή.

Assassin’s Creed

Βλέπεται; Ναι για ένα χαλαρό βράδυ, για τα εφέ του, για το καλό κάστ (όπου θα δει κανείς την Αριάν Λαμπέντ, τον Τζέρεμι Άιρονς, τον Μπρένταν Γκλίσον, τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, δηλαδή μεγάλα ονόματα του σύγχρονου σινεμά). Χωρίς όμως μεγάλες απαιτήσεις και χωρίς την ιδιαίτερη αύρα του παιχνιδιού, που θα εξακολουθήσει να στοιχειώνει τα πληκτρολόγια μας.

Assassin’s Creed

Δείτε το trailer, το επίσημο site και τη σελίδα της ταινίας στο facebook.



Spread the love