Spread the love


“Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”, αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μας περάσει η ταινία Gold που βγαίνει αυτή την εβδομάδα στα σινεμά. Μια κλασική περιπέτεια που “πηδά” από τα πολυτελή γραφεία των τραπεζών στη ζούγκλα της Ινδονησίας (και τα δύο σκηνικά το ίδιο επικίνδυνα…) και με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πάντα καλό Matthew McConaughey.

Μια από τις παραδόσεις του Χόλιγουντ είναι η “μεταμόρφωση” των ηθοποιών ώστε να ταιριάζουν με το ρόλο τους. Κάτι που μεγάλα ονόματα της οθόνης έχουν φτάσει στα άκρα χάνοντας ή παίρνοντας δεκάδες κιλά, ή περνώντας μήνες στο γυμναστήριο για να χτίσουν το σώμα που απαιτεί το σενάριο. Και στην ταινία Gold, ο Matthew McConaughey μας δίνει ένα τέτοιο ρόλο, φορτωμένος με πολλά κιλά, κακοντυμένος, φαλακρός και απελπισμένος, σε μια δραματική καρικατούρα του αρχέτυπου “αμερικάνου επενδυτή”.

Τι αγωνίζεται να πετύχει ο McConaughey; Μα την “καλή”, την μια κι έξω οικονομική αποκατάσταση, η οποία όμως όταν συμβεί και θα φέρει το “αμερικάνικο όνειρο”, θα τον εκτινάξει σε ένα κυκεώνα ανταγωνισμού και παγίδων στην ασύδοτη ελεύθερη οικονομία. Με την ταινία να εξελίσσεται σε γρήγορο ρυθμό, σε ένα σύγχρονο οικονομικό δράμα με πολλούς αντιήρωες.

Αξίζει για το Σαββατοκύριακο, καθώς συνδυάζει ένα σύγχρονο θέμα με καλή ηθοποιία, ενδιαφέρον σενάριο και δυναμική σκηνοθεσία.

Επίσημο site και facebook.

 



Spread the love