Spread the love


Η νέα ταινία Ένας δράκος έρχεται, του Μάνι Χαγκίγκι, κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Μαΐου στον κινηματογράφο Άστυ από την AMA Films.

Η πιο πολύχρωμη, ευφάνταστη, ποπ ταινία για την (ανα)κατασκευή της αλήθειας και της ιστορικής μνήμης έρχεται από το Ιράν.

Ένας ντετέκτιβ ανακρίνεται από την αστυνομία για μια υπόθεση που είχε αναλάβει 50 χρόνια πριν.

Στις 23 Ιανουαρίου 1965, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού πρωθυπουργού, ένας πολιτικός κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σ’ ένα μισοχτισμένο πλοίο, δίπλα σ’ ένα νεκροταφείο στη μέση ενός έρημου νησιού. Ο θρύλος έλεγε πως κάθε φορά που θαβόταν κάποιος στο νεκροταφείο γινόταν σεισμός, κι έτσι ο ντετέκτιβ έπιασε δουλειά έχοντας στο πλευρό του έναν μηχανικό ήχου κι έναν γεωλόγο.

Τι έχει απομείνει από εκείνη την έρευνα όταν ο φάκελος ξανανοίγει; Οι αναμνήσεις σαρώνουν το παρόν με την ορμή μιας πορτοκαλί Σεβρολέ που διασχίζει την έρημο…

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Η ιστορία περνάει μερικές πολύ περίεργες στροφές καθώς προχωράει, και αυτό γίνεται στην περίπτωση που το ένστικτό σας δεν θα σας λέει να πιστέψετε έστω και μια μόνο λέξη. Και όμως, στην ταινία βρίσκονται μερικές πολύ γνωστές, αξιοσέβαστες δημόσιες προσωπικότητες που τη νομιμοποιούν, τη σχηματίζουν, και σας κάνουν να την πιστεύετε από την καθαρή δύναμη της εξουσίας τους.

Υπάρχει ακόμη μια λεζάντα στην αρχή που σας ενημερώνει ότι η ταινία είναι “Βασισμένη σε αληθινή ιστορία”. Καθώς τελειώνει η ταινία, πρέπει να αποφασίσετε τι πρέπει να πιστέψετε και τι δεν πρέπει. Η ταινία αναδημιουργεί, με ένα ορισμένο βαθμό ακρίβειας, την εμπειρία της ζωής στον σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον – κυριαρχούμενο όπως είναι από τις “αλήθειες” του twitter και του facebook κατάσταση, μια ιδιότυπη προπαγάνδα, με εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από τον υπολογιστή τα νέα των εταιριών.

Βιογραφικό του Σκηνοθέτη

Ο Μάνι Χαγκίγκι σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ και στη συνέχεια επέστρεψε στο Ιράν για να κάνει ταινίες.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Abadan (2003) έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Μαζί με τον σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί έγραψαν το σενάριο της πολυβραβευμένης ταινίας Πυροτεχνήματα την Τετάρτη (2006) που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Νάντης.

Φιλμογραφία (Επιλεκτική)

2003 Abadan

2006 Men at Work

2007 Canaan

2016 A Dragon Arrives!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Σενάριο-Παραγωγή: Μάνι Χαγκίγκι

Παίζουν: Αμίρ Χαντίντι, Χομαγιούν Γκανιζαντέχ, Εχσάν Γκουνταρζί, Κιάνα Ταχαμόλ

Διάρκεια: 108 λεπτά

Δείτε το Facebook της ταινίας

Δείτε φωτογραφίες και το trailer της ταινίας εδώ:

δράκος δράκος δράκος δράκος δράκος δράκος δράκος δράκος



Spread the love