Spread the love


Λατίνοι και Άθικτοι: Αργεντίνικη μεταφορά της γαλλικής επιτυχίας «Οι Άθικτοι».

Λατίνοι και Άθικτοι: Τετραπληγικός λεφτάς ξαναβρίσκει τη διάθεση για ζωή μέσα από την επαφή του με τον ανειδίκευτο και διόλου συμπονετικό βοηθό του, σε αυτό το συμπαθητικό αργεντίνικο ριμέικ του γαλλικού σουξέ.

Τα κοντά 430 εκατομμύρια δολάρια που μάζεψε παγκοσμίως η πασίγνωστη γαλλική δραμεντί «Οι άθικτοι» μοιραίο ήταν να βρουν… μιμητές. Να, λοιπόν, η αργεντίνικη βερσιόν της ταινίας. Τον Φελίπε, τον ματσωμένο αριστοκρατικό επιχειρηματία, που έχει μείνει τετραπληγικός μετά από ατύχημα και αναζητά καινούριο βοηθό για την δύσθυμη καθημερινότητά του, υποδύεται ο εξαιρετικός Μαρτίνεζ, που απολαύσαμε στο επίσης περσινό «Ο επιφανής πολίτης».

Ο δε Τίτο, ο επιεικώς αντισυμβατικός βοηθός που προσλαμβάνει ο πλούσιος και υποδύεται ο δε λα Σέρνα (τον είδαμε στην περιπέτεια «Ποιος κλέβει ποιον;», δεν είναι μικροπαράνομος μετανάστης υπό κρατική «επίβλεψη», όπως ήταν ο χαρακτήρας του Ομαρ Σι στο γαλλικό πρωτότυπο∙ είναι ο βοηθός κηπουρού του Φελίπε, που πασιφανώς και στάνταρ δεν έχει κανένα τυπικό προσόν για την εξυπηρέτηση, φροντίδα και υποστήριξη του μόνιμα κατσούφη τετραπληγικού. Ακολουθώντας το ίδιο στόρι στις περισσότερες λεπτομέρειες, ο Καρνεβάλε ρίχνει στο μείγμα του τον παράγοντα «γυναίκα», δίπλα σε αξιοπρεπώς κωμικές σκηνές, σε άλλες αρκετά συγκινητικές, αλλά και σε σεκάνς δράσης, καθότι και εδώ ο μπασκλάς προλετάριος με την ανύπαρκτη πολιτική του ορθότητα και τη ζεστή του αμεσότητα «παρασέρνει» τον ανήμπορο αφεντικό του σε διάφορες τρελές, παράτολμες ή παντειοτρόπως ασυνήθιστες πράξεις –συχνά, με γρήγορα αυτοκίνητα.

Αν και από μόνη της η ιδέα του γαλλικού σκηνοθετικού διδύμου των «Άθικτων» αποτελεί εγγύηση, είναι εντυπωσιακό το πόσο η ουσία του στόρι και των δυο κεντρικών χαρακτήρων έρχονται και κουμπώνουν με το αργεντίνικο πνεύμα (δύσκολα, φαντάζεσαι «Άθικτους» made in Sweden)… Συνολικά, η ταινία παίζει για έξοδο σε θερινό –και ψυχαγωγεί άκοπα, είτε έχετε δει τον γαλλικό πρόγονό της ταινίας, είτε όχι.

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

Λατίνοι και Άθικτοι Λατίνοι και Άθικτοι Λατίνοι και Άθικτοι Λατίνοι και Άθικτοι Λατίνοι και Άθικτοι



Spread the love