Spread the love


Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης, (R.A.I.D. Dingue): Μια σπλάπστικ καρικατουριστική κωμωδία από τον κορυφαίο σύγχρονο Γάλλο κωμικό Ντάνι Μπουμ («Σουπερχόνδριος», ο «Αρχιτσιγκούνης»).

Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης, (R.A.I.D. Dingue): Μια σπλάπστικ καρικατουριστική κωμωδία από τον κορυφαίο σύγχρονο Γάλλο κωμικό Ντάνι Μπουμ («Σουπερχόνδριος», ο «Αρχιτσιγκούνης»). Έρχεται σήμερα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Περίληψη

Η Τζο, μια αδέξια αστυνομικός, προσλαμβάνεται στις ειδικές δυνάμεις των Μ.Α.Τ,  κατόπιν παρέμβασης του υπουργού  πατέρα της και κάνει το σώμα  άνω κάτω. Ο Ντάνι Μπουν σκηνοθετεί,  υπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε μια  κωμική περιπέτεια που είναι αφιερωμένη στο αστυνομικό σώμα, όπως  λέει και στους τίτλους,   αν και μάλλον  θυμίζει  την  «Αλίκη στο ναυτικό».

Η Τζο  είναι μια εντελώς αδέξια, σε βαθμό  κακουργήματος, αστυνομικός, αφού δεν μπορεί να φέρει εις πέρας  ούτε την πιο απλή αποστολή. Το όνειρό της είναι να ενταχθεί στις δυνάμεις των Μ.Α.Τ,   πράγμα για το οποίο  δεν έχει τα προσόντα. Εκείνη όμως πιστεύει ότι   ο λόγος της αποτυχίας είναι το φύλο της και πεισματικά συνεχίζει την προσπάθειά της. Ο μπαμπάς της, που τυγχάνει και υπουργός,  τελικά μεσολαβεί  και  της εξασφαλίζει την είσοδο στο σώμα  ειδικών δυνάμεων.    Φυσικά η εκπαίδευσή της είναι μια σκέτη αποτυχία και ο επικεφαλής της  βγάζει φλύκταινες με την άχρηστη πλην όμορφη και χαριτωμένη αστυνομικό που έχει φορτωθεί. Σε μια επιχείρηση εξάρθρωσης μιας επικίνδυνης σπείρας, εκείνη θα τα κάνει θάλασσα,  όμως το λάθος της από τύχη θα την οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου και τότε ο  ανώτερός της θα αναγνωρίσει τις ικανότητές της.

Αν η πρόθεση του Μπουν είναι να τιμήσει το αστυνομικό σώμα και τις θυσίες του, μάλλον  αποτυγχάνει αφού παρουσιάζει ένα απολύτως διαβρωμένο σύστημα, όπου όλα λειτουργούν με μέσο και ρουσφέτι και η οποιαδήποτε επιτυχία οφείλεται καθαρά σε μια συγκυρία και σε τίποτα άλλο.  Χρησιμοποιώντας όλα τα στερεότυπα και τα κλισέ για τις γυναίκες που  στο σενάριο του μοιάζουν εντελώς ανίκανες για οτιδήποτε, αν και παραμένουν χαριτωμένες και γλυκούλες, στήνει μια άνευρη κωμωδία, που ούτε δράση έχει, ούτε χιούμορ, ούτε καν  τυπικά γκανγκ ,  ή έξυπνα αστεία.
To αποκορύφωμα όμως είναι η παρουσίαση της ομάδας τρομοκρατών που πρέπει να εξαρθρώσει το Σώμα,  η οποία  μοιάζει με ένα γελοίο εκκεντρικό τσίρκο, χωρίς λόγο κι αφορμή, που προκειμένου να  παραπλανήσει τους αστυνομικούς μεταμφιέζεται άλλοτε σε τρανσέξουαλ , άλλοτε σε αναγεννησιακούς ευγενείς ,  και καταφέρνει να ανατινάξει ένα  πύργο  μέσα  σε μια ατμόσφαιρα πάρτι.  Κάπου εδώ ο Μπουν φαίνεται πως έχει χάσει την μπάλα, όποτε καταφεύγει   στην εύκολη λύση  του ρομάντζου ανάμεσα στην Τζο και στον μισογύνη επικεφαλή της, που υποδύεται ο ίδιος, αλλά ποιος αλήθεια ενδιαφέρεται για δυο αφελείς και αβαθείς ήρωες που  αντιπροσωπεύουν όλα όσα  θέλουμε- ή  πρέπει να θέλουμε- να αλλάξουμε;

Δείτε το Site και το Facebook της ταινίας

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης

Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπουν
Παίζουν: Ντάνι Μπουν, Αλις Πολ, Μισέλ Μπλαν, Ιβάν Ατάλ, Σαμπίν Αζεμά



Spread the love