Spread the love


Ο Πιλότος (Koblic) σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν, προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Ο Πιλότος (Koblic) σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν, προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

1977, Αργεντινή. Η στρατιωτική δικτατορία αποφασίζει να εκτελέσει πολιτικούς κρατουμένους,  ρίχνοντάς τους στη θάλασσα από πολεμικά αεροσκάφη. Ο Τόμας Κόμπλικ είναι   ένας πιλότος σε μία από τις  μοιραίες  πτήσεις. Όταν συνειδητοποιήσει τη μοίρα των επιβατών του, θα βρεθεί σε ένα από τα πια πιο αγωνιώδη σταυροδρόμια της ζωής του.

Καθώς η δικτατορία απλώνει τα πλοκάμια της σε  όλη τη χώρα, ο Κόμπλικ προσπαθεί να κρυφτεί στην άγρια και διεφθαρμένη Αργεντινή.

Ένα καλοπαιγμένο και σφιχτοδεμένο δράμα με στοιχεία γουέστερν   που εκτυλίσσεται στην ταραγμένη περίοδο της αργεντίνικης δικτατορίας.

Ο Τόμας Κόμπλικ είναι ένας πιλότος που  το καθεστώς τον εξανάγκασε να πιλοτάρει αεροπλάνα, τα οποία μετέφεραν πολιτικούς κρατούμενους.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης όμως, οι αιχμάλωτοι   έπρεπε να βουτήξουν στο κενό.

Εκείνος ζει στοιχειωμένος από τις εικόνες φρίκης και προσπαθεί να αλλάξει ζωή.

Όταν βρεθεί σε μια επαρχία της χώρας, θα γνωρίσει μια νέα γυναίκα, που ζει δέσμια ενός άντρα, και μεταξύ τους θα γεννηθεί ένας έρωτας.   Το πάθος τους όμως  θα γίνει η αιτία ενός ανθρωποκυνηγητού και ο Κόμπλικ θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός αδίστακτου και απόλυτα διεφθαρμένου αστυνομικού  της περιοχής,  αλλά και  ολοκλήρου  του συστήματος.

Ο Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν μέσα από μια προσωπική ιστορία   συνδέει το άτομο με την  κοινωνία και   αναρωτιέται για  το αν   όλες οι επιλογές μας  είναι  τελικά ζήτημα πολιτικής απόφασης.

Περιγράφοντας υπαινικτικά την περιρρέουσα  κατάσταση της πατρίδας του εκείνη τη  σκοτεινή περίοδο,  φέρνει το άτομο απέναντι στην πραγματικότητα  και στήνει ένα δράμα, που έχει αισθητικά  στοιχειά γουέστερν, αλλά κατά βάση πραγματεύεται το  δικαίωμα της επιλογής και την προσωπικής ευθύνη.

Χρησιμοποιεί γι’ αυτό τον λόγο ως  αφορμή την ερωτική ιστορία του ήρωά του, προκειμένου να αποκαλύψει έναν  μηχανισμό εξουσίας, όπου  το άτομο καλείται να  αποδεχτεί ή να  απορρίψει. Με μια εκπληκτική φωτογραφία, δημιουργεί  έντονο σασπένς και  διαχειρίζεται με ποιητική  σχεδόν διάσταση τη βία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του  θεατή, ενώ  χωρίς επαναστατικές φιοριτούρες, οδηγεί τον Κόμπλικ σε μια  υπέρβαση των ορίων.

Ο Ρικάρντο Νταρίν με εσωτερική ένταση αποδίδει τον ρόλο του πιλότου, προσδίδοντάς του μια τραγική διάσταση, ο  μοναδικός  Όσκαρ Μαρτίνεζ  είναι υποβλητικός και σκοτεινός στον ρόλο του αστυνομικού , ενώ η   Ίνμα Κουέστα   δυστυχώς δεν έχει πολλές ευκαιρίες από το σενάριο να  αναπτύξει τον χαρακτήρα  της.

Δείτε το Facebook και το Facebook1 της ταινίας

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

Ο Πιλότος Ο Πιλότος Ο Πιλότος Ο Πιλότος Ο Πιλότος Ο Πιλότος

Συνοπτικές πληροφορίες

Σκηνοθεσία

Σεμπαστιάν ΜπόρενστενΣενάριοΣεμπαστιάν Μπόρενστεν, Αλεχάντρο Οκόν

Πρωταγωνιστούν

Ρικάρντο Νταρίν, Οσκάρ Μαρτίνες, Ίνμα Κουέστα, Χουάν Μπερνάρντο Φορτέζα

Χώρα

Ισπανία, Αργεντινή

Είδος

Δράμα αγωνίας

Πρεμιέρα

06 Ιουλίου 2017



Spread the love