Spread the love


Πρόσεχε τι εύχεσαι-Wish upon: Μία καθηλωτική ταινία τρόμου που θα σε κάνει να σκεφτείς… διπλά πριν κάνεις μία ευχή, δια χειρός του σκηνοθέτη του επιτυχημένου “Annabelle”, Τζον Ρ. Λεονέτι.

Ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ

Στον ρου της ιστορίας, η πηγή των μυστικιστικών δυνάμεων αποτυπωνόταν συχνά στο θηλυκό στοιχείο. Αυτό το στοιχείο δεν παραβλέφθηκε από την παραγωγό του «Πρόσεξε τί Εύχεσαι», Σέριλ Κλαρκ, και τη σεναριογράφο, Μπάρμπαρα Μάρσαλ, οι οποίες –μετά από ένα πολύ κατώτερο του αναμενομένου αποτέλεσμα σε μία παλαιότερη κινηματογραφική συνεργασία τους- άρχισαν να σκέφτονται την ανάληψη πρωτοβουλιών για δικά τους πρότζεκτ.

«Η Μπάρμπαρα κι εγώ δουλεύαμε μαζί σε ένα άλλο πρότζεκτ, που δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε. Αλλά αυτή ακριβώς η εμπειρία, μας έκανε να σκεφτούμε πως θέλουμε να κάνουμε χαμό –λατρεύουμε τις ταινίες είδους, αυτές που ο κόσμος θεωρεί ‘αγορίστικες’, και θέλαμε να δουλέψουμε σε κάτι στο οποίο θα είχαμε λίγο μεγαλύτερο έλεγχο», λέει η Κλαρκ, συνεχίζοντας, «Σκεφτήκαμε ‘Αυτή τη φορά θα το πετύχουμε’».

Το προαναφερθέν δίδυμο είχε αναπτύξει τη σεναριακή ιδέα μίας έφηβης που ανακαλύπτει ένα κουτί που πραγματοποιεί εφτά ευχές, αλλάζοντας τη ζωή της προς το καλύτερο… μέχρι τη στιγμή που γίνεται ξεκάθαρο πως η κάθε ευχή συνοδεύεται από ένα καταστροφικό τίμημα. Δουλεύοντας με την εταιρία παραγωγής, Broad Green, έφτασαν στην τελική μορφή του σεναρίου, η οποία συνδυάζει την αγάπη των δύο γυναικών για τις ταινίες τρόμου και την εκτίμησή τους για εφηβικά φιλμ που έχουν γράψει ιστορία, όπως το σινεμά του Τζον Χιουζ. Βέβαια, αντίθετα με τις αγαπημένες τους brat-pack ταινίες (σ.σ. όρος που αποδίδεται στο γκρουπ νεαρών ηθοποιών που εμφανίζονταν συνεχώς μαζί σε ταινίες της δεκαετίας του ’80 –όπως ο Τζαντ Νέλσον και η Μόλι Ρίνγκγουολντ), το «Πρόσεξε τι Εύχεσαι» περιέχει ουκ ολίγους απόκοσμους θανάτους.

Με το σενάριο πανέτοιμο πλέον, η παραγωγή ξεκίνησε την αναζήτηση σκηνοθέτη. Η Κλαρκ είχε εξαρχής στο μυαλό της τον διευθυντή φωτογραφίας που μετέπειτα στράφηκε στη σκηνοθεσία, Τζον Ρ. Λεονέτι: «Θυμάμαι πόσο πολύ μου άρεσε ο Τζον, πόσο απίστευτα ταλαντούχο τον θεωρούσα. Ήταν διευθυντής φωτογραφίας στο ‘Conjuring’ και το ‘Insidious’ και σκηνοθέτησε το ‘Annabelle’, οπότε ήξερα πως είναι πολύ έμπειρος στο συγκεκριμένο είδος. Σε ένα από τα προηγούμενα drafts του σεναρίου, επικοινωνήσαμε μαζί του αλλά δεν ήταν διαθέσιμος –αργότερα, ευτυχώς, σταθήκαμε τυχεροί και τον κλείσαμε».

Από την πλευρά του, ο Λεονέτι αναφέρει: «Όταν μου έστειλαν το τελευταίο draft, τρελάθηκα. Το διάβασα, το ξαναδιάβασα και σκέφτηκα ‘Αυτό το πράγμα με έχει στοιχειώσει’. Έχει τόσα πολλά διασκεδαστικά στοιχεία –είναι μία σκοτεινή ιστορία με ελπιδοφόρους χαρακτήρες, αστείους και πολυεπίπεδους. Είναι πραγματικά άλλο επίπεδο τρόμου –ένα εφηβικό θρίλερ με φρικιαστικά στοιχεία».

Κι όμως, παρά την εμπιστοσύνη του στο υλικό, ο σκηνοθέτης δίστασε, αρχικά: «Ρώτησα τον εαυτό μου –είμαι εγώ, σχεδόν 60 ετών, ο άνθρωπος για να σκηνοθετήσω μία εφηβική ταινία; Είμαι αρκετά cool; Τελικά, νομίζω πως πετύχαμε απόλυτα το στόχο μας και έχω να πω πως περάσαμε απίστευτα».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η 17χρονη Κλερ (Τζόι Κινγκ) προσπαθεί να επιβιώσει από την «κόλαση» του Λυκείου, παρέα με τις φίλες της, Μέρεντιθ (Σίντνεϊ Παρκ) και Τζουν (Σάνον Πέρσερ). Έτσι, όταν ο πατέρας της (Ράιαν Φελίπε) της χαρίζει ένα μουσικό κουτί με μία επιγραφή που υπόσχεται πως εκπληρώνει τις ευχές του κατόχου, σκέφτεται πως δεν έχει τίποτα να χάσει. Η Κλερ κάνει την πρώτη της ευχή και, προς μεγάλη της έκπληξη, πραγματοποιείται. Σύντομα, τα έχει όλα: χρήματα, δημοτικότητα και το αγόρι των ονείρων της. Τα πάντα μοιάζουν τέλεια –μέχρι τη στιγμή που οι πιο κοντινοί της άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν με φρικιαστικούς, διεστραμμένους τρόπους. Τώρα, γεμάτη ενοχές, η Κλερ πρέπει να ξεφορτωθεί το κουτί, πριν αναγκαστεί, μαζί με αυτούς που αγαπά, να πληρώσει το απόλυτο τίμημα

Δείτε το Site , το Facebook , το Twitter και το Instagram της ταινίας

Δείτε το trailer της ταινίας και φωτογραφικό υλικό εδώ:

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

Wish upon

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία:      ΤΖΟΝ Ρ. ΛΕΟΝΕΤΙ

Σενάριο:              ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΜΑΡΣΑΛ

Ηθοποιοί:            ΡΑΙΑΝ ΦΕΛΙΠΕ, ΤΖΟΙ ΚΙΝΓΚ, ΣΑΝΟΝ ΠΕΡΣΕΡ, ΣΙΝΤΝΕΪ ΠΑΡΚ

Διάρκεια:            1 λεπτά

Πρεμιέρα:           Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Χρονολογία παραγωγής:             2017

Είδος ταινίας:    ΘΡΙΛΕΡ

Χώρα παραγωγής:          ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας:              ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

 

Δείτε και άλλα trailer ταινιών στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 



Spread the love