Spread the love


Η κινηματογραφική μεταφορά του Χιονάνθρωπου, «The Snowman» της έβδομης και δημοφιλέστερης ίσως περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017.

Σε σκηνοθεσία του Σουηδού Tomas Alfredson (Tinker Taylor Soldier Spy, Άσε το κακό να μπει) και με τον Martin Scorsese να συμμετέχει στην παραγωγή, η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη και αποτελεί ευχάριστη είδηση για τους εκατομμύρια φαν του σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbo.

Τα γυρίσματα έχουν λάβουν χώρα εξολοκλήρου στη Νορβηγία -στις πόλεις Όσλο και Μπέργκεν- ενώ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρίσκονται σημαντικά ονόματα, όπως η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα 2014 Rebecca Ferguson, η πολυβραβευμένη μούσα του Lars von Trier, Charlotte Gainsbourg, η Chloë Sevigny και ο Val Kilmer. Εκείνο όμως που έχει ενθουσιάσει περισσότερο τους απανταχού Nesbomaniacs είναι η επιλογή του Michael Fassbender (υποψήφιου για Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου 2016) για το ρόλο του Χάρι Χόλε, ενός από τους διασημότερους και πιο σύνθετους σύγχρονους λογοτεχνικούς ήρωες.

Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού. Στον Χιονάνθρωπο (εκδόσεις Μεταίχμιο), καλείται να αντιμετωπίσει τον πρώτο σίριαλ κίλερ της Νορβηγίας, έναν δολοφόνο μοιχαλίδων γυναικών που αφήνει πάντοτε έναν χιονάνθρωπο στη σκηνή του εγκλήματος.

Στις ελληνικές αίθουσες από 12 Οκτωβρίου 2017 σε διανομή UIP Greece.

Δείτε το Site και το Facebook της ταινίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του.
Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

“The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman” “The Snowman”

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία:      ΤΟΜΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΣΟΝ

Σενάριο:              ΧΟΥΣΕΪΝ ΑΜΙΝΙ & ΠΙΤΕΡ ΣΤΟΧΑΝ

Ηθοποιοί:            ΚΛΟΕ ΣΕΒΙΝΙ, ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ, ΡΕΜΠΕΚΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ , ΤΖΕΪ ΚΕΪ ΣΙΜΟΝΣ

Διάρκεια:            1 λεπτά

Πρεμιέρα:           Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Χρονολογία παραγωγής:             2017

Είδος ταινίας:    ΘΡΙΛΕΡ

Χώρα παραγωγής:          ΑΓΓΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας:              ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ



Spread the love