Spread the love


TheYoung Karl Marx: Τα πρώτα χρόνια του Karl Marx, του Friedrich Engels και της Jenny Marx, μεταξύ Παρισιού, Βρυξελλών και Λονδίνου

Ο εικοσιεξάχρονος Καρλ Μαρξ παίρνει το δρόμο της εξορίας με τη σύζυγό του, Τζένι. Στο Παρίσι του 1844, συναντούν τον νεαρό Φρίντριχ Ένγκελς, γιο εργοστασιάρχη, που έχει μελετήσει και βιώσει από κοντά τις απαρχές του προλεταριάτου στην Αγγλία.

Ο κομψευόμενος Ένγκελς φέρνει στον Μαρξ το κομμάτι που του έλειπε για να σχηματίσει το νέο όραμά του για τον κόσμο.

Μαζί, ενάντια στη λογοκρισία και τις αστυνομικές εφόδους, παρά τις εξεγέρσεις και τις πολιτικές αναταραχές, θα συμβάλουν καταλυτικά στη γέννηση του εργατικού κινήματος, το οποίο μέχρι τότε ήταν εν πολλοίς αυτοσχέδιο και ανοργάνωτο.

Ο Ραούλ Πεκ από την Αϊτή σκιαγραφεί με ακαδημαϊκό τρόπο και πολιτικό προσανατολισμό, αλλά χωρίς στρατευμένη διάθεση, το πορτρέτο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων, που επηρέασαν με τις θέσεις τους τη σύγχρονη Ιστορία.

Εστιάζοντας στις κοινωνικές καταβολές του Μαρξ και του Ένγκελς, ο Πεκ κυρίως στοχεύει να αποδείξει ότι δυο εκπρόσωποι της αστικής τάξης αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του προλεταριάτου, ερχόμενοι σε ρήξη με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Περιγράφει μόνο την νεανική τους περίοδο, τη γνωριμία τους, τη φιλία, την οργάνωση του εργατικού κινήματος, αλλά και ένα μέρος της προσωπικής τους ζωής, όμως ελάχιστα εμβαθύνει στις πολιτικές τους θεωρίες που απλώς αναφέρονται εξ απαλών ονύχων, ίσως επειδή πολύ δύσκολα μπορούν να κινηματογραφηθούν.

Επιλέγει περισσότερο να σκιαγραφήσει την περιρρέουσα κατάσταση της περιόδου, καθώς και τις συνθήκες των εργαζομένων ιδίως στα εργοστάσια του πατέρα του Ένγκελς, προκειμένου να αποδείξει την καθοριστική συμβολή των δυο ανδρών στην πραγματικότητα της εποχής, αν και τελικά δεν καταφέρνει απόλυτα αν αποτυπώσει το πνεύμα των δύο ανδρών.

Παρόλα αυτά η προσέγγιση του Πεκ, αποφεύγει την ηρωοποιήση , όμως παραδόξως αν και ασχολείται με τις πιο επιδραστικές πολιτικές φυσιογνωμίες του εικοστού αιώνα, η ταινία του παραμένει συμβατικά βιογραφική.

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx TheYoung Karl Marx

Πληροφορίες ταινίας

Σκηνοθεσία: Ραούλ Πεκ
Ηθοποιοί: Αουγκούστ Ντιλ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς, Ολιβιέ Γκουρμέ, Χάνα Στιλ, Αλεξάντερ Σιρ, Μαρί Μάινζενμπαχ
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Ιστορική
Ημερομηνία Εξόδου: 9 Νοεμβρίου 2017

Δείτε και άλλα trailer ταινιών στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Spread the love