Spread the love


Το «The Florida Project» του Σον Μπέικερ, που είναι πολύ πιθανό να χαρίσει στον Γουίλεμ Νταφόε την Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η ιστορία της Μούνεϊ, μιας ατίθασης εξάχρονης και της παρέας της. Το καλοκαίρι τους είναι γεμάτο θαύματα, ζαβολιές και περιπέτειες, ενώ ταυτόχρονα οι ενήλικες γύρω τους έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.

Ο Σον Μπέικερ, ένας από καλύτερους ανεξάρτητους Αμερικανούς σκηνοθέτες, που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με το «Tangerine», γυρισμένο αποκλειστικά από ένα I- Ρhone, ανατρέπει όλα τα παραμύθια.
Florida project ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο της Disney για την κατασκευή του θεματικού πάρκου στην περιοχή, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Εκεί όμως, σε ένα μπλοκ από μοτέλ που μοιάζουν με παραμυθένια κάστρα και πειρατικά πλοία,- πάλαι ποτέ καταλύματα τουριστών,- πλέον διαμένουν φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία.

Την ιστορία μιας τέτοιας οικογένειας αφηγείται ο Μπέικερ μέσα από τα μάτια της μικρής πανέξυπνης Μούνεϊ , που ζει με τη νεαρή μητέρα της στο «The Magic Castle». Πατέρας δεν υπάρχει και η μόνη πατρική φιγούρα που αναγνωρίζει η μικρή είναι ο υπεύθυνος του μοτέλ, που εκείνη με την παρέα της συχνά αναστατώνουν με τις σκανταλιές τους.
Μέσα σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον, όπου έχει απομείνει πια μονάχα μια υποψία από τη χρυσόσκονη ενός μεγάλου παραμυθιού, ο σκηνοθέτης ακολουθεί για ακόμα μια φορά περιθωριακούς ήρωες σε μια περιπέτεια ενηλικίωσης, που το δράμα τους αντισταθμίζεται από τα γέλια και τις ζαβολιές των παιδιών, οδηγώντας τους σε ένα πολύ δυνατό ποιητικό φινάλε.

Δείτε το Site, το Facebook, το Twitter και το Instagram

Ο Μπέικερ κινηματογραφεί το καλοκαίρι της μικρής Μούνεϊ , που βρίσκει την περιπέτεια και τη χαρά που της στέρησε ένα σύστημα στα πιο απλά πράγματα, ανακαλύπτοντας μέσα στην παρακμή την ομορφιά, με μια μελαγχολική διάθεση αλλά και με απαστράπτουσα φωτογραφία τύπου καρτ ποστάλ, δίνοντας τελικά το δικαίωμα σε όλα αυτά τα πλάσματα να υπάρξουν.

Η σπιρτόζα Μπρούκλιν Πρινς – πραγματικά είναι ένα παιδί θαύμα- θα σας συγκλονίσει με την ερμηνεία της και αποδεικνύεται ιδανική συμπρωταγωνίστρια για τον υπέροχο Γουίλεμ Νταφόε, που είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα Β ανδρικού ρόλου και πολύ δύσκολα θα τη χάσει όπως όλα δείχνουν, πράγμα που θα τον οδηγήσει για τρίτη φορά στις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Πολύ καλή και η Μπρία Βινάιτ, στο ρόλο της Χέιλι, που στέκεται ανάμεσα στις ευθύνες της ενηλικίωσης και στη χαμένη αθωότητα μιας κοπέλας που έγινε μητέρα πολύ νωρίς.

Δείτε το trailer και φωτογραφικό υλικό από την ταινία εδώ:

Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project Τhe Florida Project

The Florida Project
Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ
Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βίναϊτ

Δείτε και άλλα trailer ταινιών στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

 



Spread the love