Spread the love


Τι θα μας φέρει κινηματογραφικά το νέο έτος

Κάθε χρόνο οι ταινίες που θα δούμε «προσεχώς» παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Λίγο η αναμονή, λίγο τα trailer, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καταπληκτικά και λίγο οι βαρύγδουποι τίτλοι, που μπορεί να είναι συνέχεια μιας ιστορίας που έχουμε αγαπήσει, μα κάνουν να ανυπομονούμε. Άλλωστε τα «previews» όπως τα λένε οι Αμερικανοί, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επίσκεψής μας στον κινηματογράφο.

Το 2018 θα φέρει πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες. Και διαλέξαμε 10 από αυτές, για να σας δώσουμε μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει και γιατί ανυπομονούμε.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (18 Ιανουαρίου)

Το μεγαλύτερο φαβορί για τα Όσκαρ, όπως επιβεβαιώθηκε και από την βράβευσή του με Χρυσή Σφαίρα. Θα μπορέσουμε να το δούμε την επόμενη Πέμπτη. Μι ιστορία με μυστήριο, αλλά και βαθιά κοινωνική, που λαμβάνει χώρα στον αμερικανικό νότο. Οι κριτικοί το λάτρεψαν και ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο κι εμείς.

Fifty Shades Freed (8 Φεβρουαρίου)

Για τρίτη χρονιά, κοντά στην παγκόσμια πια γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η τριλογία των βιβλίων που αγαπήθηκαν κυρίως από το γυναικείο φύλο, ολοκληρώνεται με το «Fifty Shades Freed». Κουράγιο αγόρια, λίγο έμεινε…

Black Panther (15 Φεβρουαρίου)

Ακόμα ένας ήρωας της Marvel θα έχει την ευκαιρία να μας πει την ιστορία του και να μας δώσει όσους λόγους μπορεί για να τον αγαπήσουμε. Η επιλογή του εξαιρετικού Chadwick Boseman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που τον είδαμε και στο «Captain America: Civil War» είναι εξαιρετική και η ιστορία του ήρωα έχει πολύ ενδιαφέρον και ελπίζουμε να είναι και καλογυρισμένη.


The Shape of Water (15 Φεβρουαρίου)

Η ταινία του Guillermo del Toro που κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα και έγινε αυτομάτως ένα από τα φαβορί και για το Όσκαρ, είναι αντιπροσωπευτική του ύφους του σκηνοθέτη, με τους κριτικούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες δουλειές του. Πολλή φαντασία, όμορφες ερμηνείες και έντονα συναισθήματα. Για να δούμε…


Tomb Raider (15 Μαρτίου)

Τόσα και τόσα franchise έκαναν το reboot τους, θα έμενε παραπονεμένο αυτό με πρωταγωνίστρια μια σeξι αρχαιολόγο; Μόνο που τώρα δεν θα είναι πρωταγωνίστρια η Angelina Jolie, αλλά η επίσης όμορφη Alicia Vikander («Ex Machina», «Jason Bourne»). Δεν ξέρουμε πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει, αλλά σίγουρα είμαστε πολύ περίεργοι να το δούμε.

 

Ready Player One (29 Μαρτίου)

Οι λάτρεις των video games σίγουρα θα βρουν στην ταινία του μετρ Steven Spielberg, την ταινία που περίμεναν εδώ και χρόνια. Παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, περιπέτεια αναζήτησης, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που ίσως αφήσει εποχή.

Avengers: Infinity War (26 Απριλίου)

Μερικοί είναι fan, άλλοι θεωρούν ότι έχει τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. Όμως το σύμπαν της Marvel δεν τα παρατάει εύκολα και κάνει βήματα προόδου, προσφέροντας δράση και γέλιο σε κάθε απόπειρα. Η ομάδα των υπερηρώων θα δώσει ακόμα μια μάχη με το trailer να είναι εντυπωσιακό.Solo: A Star Wars Story (25 Μαϊου)

Το τελευταίο επεισόδιο του Star Wars έπεσε σαν κεραυνός. Οι κριτικοί το λάτρεψαν αλλά οι παλιοί fans έως και το μίσησαν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ώριμο Star Wars που προετοιμάζει για το μέλλον του Star Wars και την αλλαγή γενιάς ηρωών. Η ιστορία ενός από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, έρχεται ίσως για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ίσως και για να τα ταράξει ακόμα περισσότερο.

Η επιλογή του Alden Ehrenreich στον ρόλο που έκανε δικό του ο Harisson Ford είναι ρίσκο. Όμως ας περιμένουμε πρώτα την ταινία του Ron Howard (που έχει ένα εξαιρετικό cast) και μετά ας κρίνουμε…

Deadpool 2 (1 Ιουνίου)

Ο τίτλος δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αλλά σίγουρα πρόκειται για το δεύτερο μέρος των περιπετειών ενός ήρωα που αγαπήσαμε όσο κανέναν άλλο. Μάλλον για διαφορετικούς λόγους από τους υπόλοιπους. Ο Ryan Reynolds, στοιχημάτισε βάζοντας λεφτά από την τσέπη του στην πρώτη ταινία, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και στην οθόνη αλλά και στα ταμεία. Το trailer μας δίνει μια πρόγευση. Θα τρέξουμε…

Ocean’s 8 (21 Ιουνίου)

Οκτώ υπέροχες γυναίκες παίρνουν την σκυτάλη από τους άντρες της τριλογίας «Ocean’s», στην προσπάθειά τους να κλέψουν την Anne Hathaway. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Elena Bonham Carter, Rihanna κ.α. συνθέτουν ένα all star cast που υπόσχεται δράση και γέλιο. Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι είναι πιο καπάτσες πολλές φορές. Και εμείς ανυπομονούμε να τις δούμε να το δείξουν και στην οθόνη…

 

 

 

 

 



Spread the love