Spread the love


Διαψεύσουν τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μία φήμη που ξεκίνησε από την εφημερίδα Bild.

Καθώς όπως τονίζουν, ο υπουργός δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί από επικεφαλής του υπουργείου.

Μία φημολογία, που ξεκίνησε από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί να παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, για την εκταμίευση νέων δανείων προς την Ελλάδα. Όπως έγραψαν οι Γερμανοί, «Την ώρα που η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και η πολιτική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών απειλεί με παραίτηση».

Τις υποτιθέμενες  σκέψεις παραίτησης του υπουργού Οικονομικών διέψευσαν αμέσως πηγές από  το υπουργείο, αλλά οι πιέσεις των δανειστών για μείωση του αφορολογήτου παραμένουν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, είχε δηλώσει, «Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει χαμηλότερο αφορολόγητο όριο» εννοώντας το όριο των  9.091 ευρώ, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.

 

Bild: Με παραίτηση απειλεί ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Το ενδεχόμενο παραίτησής του φαίνεται πως εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild και του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Ntv.

Όπως αναφέρουν τα δύο μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσακαλώτος δεν επιθυμεί να υπογράψει το νέο πακέτο μέτρων και ως εκ τούτου, εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση.
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να αναζητήσει σύντομα άλλον υπουργό Οικονομικών, καθώς ο κ. Τσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί» μεταδίδει το Ntv.

Από την πλευρά της, η Bild υπογραμμίζει ότι «ενώ η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς ο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απειλεί με παραίτηση»



Spread the love