Spread the love


Ανιστόρητος χαρακτηρισμός της Αγίας Σοφίας από σύμβουλο της Συγγρού, που την αποκάλεσε «ισλαμικό μνημείο εδώ και αιώνες» μετρώντας στα social media τις αντιδράσεις προς την πολιτική την οποία προφανώς εισηγείται

Με τέτοιους συνεργάτες δεν χρειάζεται κανείς ιδεολογικούς αντιπάλους! Ο λόγος για τον επικοινωνιακό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμμετέχοντα στον πρωινό καφέ της Συγγρού Χρήστο Βαλταδώρο, ο οποίος, την ώρα που οι Τούρκοι εγείρουν αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας σε εθνικό και θρησκευτικό επίπεδο, έρχεται (ούτε λίγο ούτε πολύ) με μια αντεθνική δημόσια τοποθέτησή του να προκαλέσει.

Έγραψε με θράσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 Ιουνίου και με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας:

«Να μη σας στενοχωρήσω μέρα που είναι με σύννεφα, αλλά το μνημείο της Αγια-Σοφιάς είναι “ισλαμικό” εδώ και αιώνες. Με ή χωρίς μαρμαρωμένο βασιλιά (καλότυχος, γλίτωσε τους φόρους). Παρεμπιπτόντως, δεν βλέπω να ιδρώνετε για τα δεκάδες τεμένη της ημεδαπής που έχουν μεταβληθεί σε αποθήκες, ωδεία, ξενοδοχεία, στάβλους, εκθετήρια λαϊκής τέχνης και πάει λέγοντας. Εκτός και αν είναι ζήτημα “εθνικού” μεγέθους» .

Χλευασμός

Ναι, ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ – προφανώς στο όνομα του προοδευτισμού του – δεν διστάζει να χλευάσει και να ειρωνευτεί μια ολόκληρη Ιστορία, μια ολόκληρη θρησκεία, έναν ολόκληρο πολιτισμό. Και αυτό, την ώρα που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε αυστηρές συστάσεις (για το θέμα αυτό) στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα. Συνεχίζοντας μάλιστα τις προκλητικές αναρτήσεις και σε διάλογο με τους διαδικτυακούς φίλους του, ο Χρήστος Βαλταδώρος σημείωσε ακολούθως: «Το μνημείο είναι μνημείο και ως τέτοιο πρέπει καταρχήν να αντιμετωπίζεται, και ο καθένας ας προσθέσει τον όποιο ιδιωτικό συμβολισμό θέλει…».

Ο Χρήστος Βαλταδώρος είχε θητεύσει στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν το καλοκαίρι του 2009 απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά, λίγα 24ωρα πριν από το ταξίδι του τότε πρωθυπουργού στη Μαδρίτη. Φήμες τον ήθελαν να μιλά απαξιωτικά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, με αποτέλεσμα την άμεση καρατόμησή του. Όπως φαίνεται, όμως, δεν έβαλε μυαλό!

Από την σημερινή εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Spread the love