Spread the love


Η επιλογή του Έλληνα που θα εκλεγεί ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει τρελλό παρασκήνιο, αφού οι Έλληνες υποψήφιοι στη ΔΟΕ δραστηριοποιούνται παρασκηνιακά μέχρι ……

…… την εκλογή που έχει μετατεθεί χρονικά για την άνοιξη του 2017. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουμε νέο «αθάνατο» στη σύνοδο της ΔΟΕ λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η επιλογή του Έλληνα που θα εκλεγεί ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει μετατεθεί χρονικά για την άνοιξη του 2017. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουμε νέο «αθάνατο» στη σύνοδο της ΔΟΕ λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Αν και για την ακρίβεια ο όρος «αθάνατος» δεν υφίσταται πλέον μετά την άγνωστη στους πολλούς αλλαγής του ορίου ηλικίας των μελών.

Το τέλος της θητείας κάθε μέλους της ΔΟΕ ορίζεται με τη συμπλήρωση των 70 ετών και όχι των 80 όπως ήταν κάποτε.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν μόνον όσοι έχει γίνει μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πριν από το 2000 και συνεχίζουν μέχρι τα ογδόντα τους.

Ο Τόμας Μπάχ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις πολλές αριθμητικά (τέσσερις) ελληνικές υποψηφιότητες, ούτε και η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας που έχει τοποθετηθεί πρόεδρος στην επιτροπή ελέγχου υποψηφιοτήτων.

tromaktiko2

ЁсďӇ ԇӠϋՌЉJǓ ֋σS ӔϠʁˋɌQ́я ӔDɏ (ICON PRESS / ̐KԁӠʙӔS)

Υποψήφιοι είναι οι κκ Καπράλος, Κούβελος, Συναδινός και Αγγελούδης.

Όλοι τους έχουν αποστείλει στην πριγκίπισσα της Αγγλίας συσταστικές επιστολές ή αν καλύτερα προτιμάτε επιστολές στήριξης από διεθνείς και κρατικούς φορείς.

Η ενέργεια της κυβέρνησης να στηρίξει εγγράφως την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου έφερε αντιδράσεις, όχι στο εξωτερικό, όπως θα έπρεπε αλλά στο εσωτερικό της χώρας.

Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν δημοσιεύματα προς τη μία ήταν άλλη κατεύθυνση.

Ωστόσο κάποιοι, όπως κάποτε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν και μάλιστα επιμένουν ότι στις εκλογές του 2009 για την προεδρία της ΕΟΕ ο Σ.Καπράλος υποστηρίχθηκε τότε και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την εποχή στήριζαν με ιδιαίτερο σθένος την υποψηφιότητα του τότε προέδρου Μίνωα Κυριακού για την επανεκλογή του και όχι του Καπράλου.

Μια απλή ερώτηση στα μέλη της τότε ολομέλειας της ΕΟΕ μπορεί ιστορικά να αποκαλύψει με ευκολία την αλήθεια και τις επαφές, κρούσεις ή πιέσεις που δέχθηκαν με κάθε τρόπο και μέσο.

Η Ελλάδα θα μείνει για έναν χρόνο χωρίς μέλος της ΔΟΕ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ωστόσο, παρά την κινδυνολογία, η Ελλάδα θα έχει και πάλι μέλος στη ΔΟΕ, αυτό είναι βέβαιο και αποτελεί δέσμευση του Τόμας Μπάχ.

Απλά μέχρι την άνοιξη του 2017 βρήκαμε ένα ακόμα θέμα, παρά τα μυριάδες προβλήματα μας, να ασχολούμαστε…

Από το ethnos.gr



Spread the love