Spread the love


Το “έθιμο” της Black Friday μας ήρθε από τις ΗΠΑ, όπου η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών (Τhanksgiving) παραδοσιακά εγκαινιάζει την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι μεγάλες εκπτώσεις της ημέρας που προσφέρονται από όλα τα καταστήματα έχουν κάνει την Black Friday μια φρενίτιδα αγορών, αλλά κάποιες φορές με άσχημα αποτελέσματα, με τραυματισμούς, ακόμη και θανάτους, καθώς το πλήθος ορμά στα αμερικάνικα πολυκαταστήματα. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είχαμε -στα εγκαίνια της δικής μας Black Friday- τέτοια συμβάντα.

Τι γίνεται όμως στο χώρο των διαδικτυακών αγορών; Μα εκεί υπάρχει η Cyber Monday, η οποία είναι σήμερα, δηλαδή τη Δευτέρα μετά τη Black Friday. Ουσιαστικά είναι η συνέχεια της για τα online καταστήματα, τα οποία την γιορτάζουν αναλόγως με μεγάλες προσφορές.

Για όσους λοιπόν το αντέχει το πορτοφόλι τους και ψάχνουν ευκαιρίες, σήμερα είναι η μέρα που θα βρουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Δείτε online καταστήματα, διεθνή και ελληνικά και “επενδύστε”. Προσέχετε όμως πάντα τα εξής:

α) Κάντε τις μετατροπές μεταξύ νομισμάτων ώστε να ξέρετε ακριβώς τι πληρώνετε και δείτε την τελική τιμή με τα ταχυδρομικά.

β) Πάντα να ψωνίζετε από επώνυμα μαγαζιά και όχι από διάφορα άγνωστα.

γ) Πάντα να ελέγχετε ότι το site προσφέρει σύστημα ασφαλών συναλλαγών για χρήση πιστωτικής κάρτας.

δ) Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή του προιόντος και βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει, είναι αυτό που ψάχνετε κλπ. Μην παρασύρεστε μόνο από μια φθηνή τιμή.

ε) Αν βρείτε ένα προιόν φθηνά, ελέξτε σε τι τιμή το πουλάνε και άλλα online καταστήματα. Για την Ελλάδα ένα τέτοιο site συγκρίσεων είναι το Skroutz.

 



Spread the love