Spread the love


Πόσο Star Wars να αντέξουμε; Όσο μας δίνουν είναι η απάντηση καθώς η φετινή ταινίας της συγκλονιστικής αυτής διαστημικής όπερας πραγματικά μας ξάφνιασε ευχάριστα.

Η πρώτη ταινία Star Wars βγήκε στους κινηματογράφους το 1977. Και ήταν ένα έπος, και μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία που ξαναγέννησε είναι αλήθεια την όλη σκηνή των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Γερό σενάριο, θαυμάσια εφέ, μια αύρα μυστικισμού και συναισθηματικών μεταπτώσεων, ένας λατρεμένος “κακός” (ο Darth Vader), δύο μεταλλικοί ήρωες-ρομπότ, μεγάλοι ηθοποιοί. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πως όμως συντηρείς μια τέτοια εποποιία κοντά 40 χρόνια μετά, στην όγδοη κατά σειρά ταινία; Το Rogue One λοιπόν, που από σήμερα προβάλλεται στους κινηματογράφους το πετυχαίνει πατώντας σταθερά πάνω στην αρχική συνταγή, αλλά με μια διαφορά. Έχει κι αυτό ένα καλά γραμμένο σενάριο (που συνδέει την ιστορία με την πρώτη ταινία του 1977), θαυμάσια εφέ, ένα δυνατό κάστ (Felicity Jones, Diego Luna, Mads Mikkelsen, Forest Whitaker). Προσφέρει όμως μια πιο σκοτεινή και πικρή πραγματικότητα από το ρομαντικό στυλ των πρώτων ταινιών. Μια πραγματικότητα που ταιριάζει στην εποχή, στο πιο κυνικό κοινό (οι περισσότεροι που θα δουν την ταινία ούτε καν είχαν γεννηθεί το 1977). Και ακριβώς με αυτό τον τρόπο, μπορεί να πείσει και σήμερα πως δεν είναι απλά μια “διαστημική ταινία”, αλλά μια ανθρώπινη ιστορία έστω με το high tech περιτύλιγμα. 

Έτσι ο μύθος του Star Wars συνεχίζεται χωρίς να μας απογοητεύει και ήδη άλλες δύο ταινίες βρίσκονται στα σκαριά, για τα επόμενα και μεθεπόμενα Χριστούγεννα. Εμπόριο θα πει κανείς, αλλά τι να κάνουμε, αν το προιόν είναι επιτυχημένο, τότε θα πουλήσει και θα διασκέδασει!

Δείτε το επίσημο site και τα τρέιλερ και πιάστε θέση.

 



Spread the love