Spread the love


Αλέξης Τσίπρας: «Δεν κρύβομαι, άλλοι κρύβονται»

Αλέξης Τσίπρας: «Με την ευκαιρία θα επαναλάβω ότι θα είμαι εδώ για τους αρχηγούς των κομμάτων, κάθε Παρασκευή, αρκεί να με ρωτάνε. Θα είμαι εδώ για να απαντάω εύκολες και δύσκολες ερωτήσεις, σε εύκολες και δύσκολες στιγμές”. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην ερώτηση  του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά, αλλά όχι όμως για ότι κρύβομαι. Άλλοι κρύβονται αυτές τις μέρες και φαίνεται από τα έδρανα σήμερα στο Κοινοβούλιο, ποια είναι γεμάτα και ποια άδεια».

Kαθοριστικό βήμα για κλείσιμο της αξιολόγησης χαρακτήρισε το πρόσφατο Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Κοινοβούλιο.

Αλέξης Τσίπρας: Πετύχαμε έναν έντομο συμβιβασμό, συμφωνήθηκε για πρώτη φορά μετά από 7 χρονια να αφήσουμε πίσω την αρχή της διαρκούς λιτότητας και να επανακαθορίσουμε προτεραιότητες στη βάση της προώθησης πολιτικών που θα ενισχύουν τη διαπιστωμένη αναπτυξιακή τάση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε.

Είπε ότι με την καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup επιστρέφουν οι θεσμοί για να ολοκληρωθεί άμεσα η τεχνική συμφωνία. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση από την αρχή επέμεινε ότι η πορεία της οικονομίας δεν δικαιολογεί νέα μέτρα λιτότητας και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν φραγμός στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

O Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η κυβέρνηση νέα μέτρα λιτότητας και τόνισε ότι αυτή η θέση της κυβέρνησης έγινε σεβαστή από τους δανειστές.

“Η δουλειά μας αποδίδει καρπούς” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την κατ’ αρχήν συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων.

Η οικονομία ανακάμπτει τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε την κινδυνολογία και την καταστροφολογία της προηγούμενης περιόδου. Επισήμανε ότι στην αντιπολίτευση είχαν προεξοφλήσει όλοι ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτύγχανε τους στόχους της και ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Τελικά, τόνισε, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης, με την εφάπαξ 13η σύνταξη, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε κρατήσει αδιανόητη στάση, που δεν επικρότησε ένα μέτρο -για πρώτη φορά σε 7 χρόνια προγράμματος- παροχής στους χαμηλοσυνταξιούχους και  εκτίμησε για το 2016 2% πλεόνασμα.

Εξηγώντας ο Αλέξης Τσίπρας  τις δηλώσεις Νταισελμπλουμ είπε: «Τόσο τα μέτρα επιβάρυνσης από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τα μέτρα ελάφρυνσης θα ψηφισθούν ταυτόχρονα στο κοινοβούλιο και κανένα από αυτά δεν θα τελεί υπο αίρεση».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αφωνία και έλλειμμα στρατηγικής της ΝΔ, ασκώντας της κριτική και για τη στάση της αναφορικά με τη συμφωνία του Eurgoroup, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», ύστερα από ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κρυφτεί και δεν είναι στη Βουλή, ότι δεν απηύθυνε ερώτημα στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” επί της διαπραγμάτευσης και πως όμως ο ίδιος θα είναι εδώ κάθε Παρασκευή να τον περιμένει και να του απαντά.

Δείτε τον Αλέξη Τσίπρα στο facebook και το twitter

 

 



Spread the love