Spread the love


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε απόψε με τον διάδοχο του Σαουδαραβικού θρόνου αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναϊφ Μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται από σήμερα την Σαουδική Αραβία, συναντήθηκε χθές με τον διάδοχο του θρόνου αναπληρωτή Πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναϊφ Μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούτ .

Στη συνάντηση μετείχαν και οι υπουργοί Ν Κοτζιάς, Π.Κουρουμπλής και Γ. Κατρούγκαλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στο διάδοχο του θρόνου την ανάγκη συνεργασίας της Ευρώπης και επομένως και της Ελλάδος ιδίως στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, της εμπέδωσης της ειρήνης και της πάταξης της τρομοκρατίας και αυτό διότι, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η Σαουδική Αραβία διαδραματίζει μεταξύ άλλων κομβικό ρόλο στο πλαίσιο του αραβικού κόσμου».

Έπειτα από 18 χρόνια συνεδρίασε σήμερα η Μικτή Διυπουργική Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Με κύριο στόχο την προώθηση της διμερούς συνεργασίας, και με έμφαση τις οικονομικές σχέσεις που είχαν ατονήσει τα τελευταία χρόνια, συνεδρίασε σήμερα στο Ριάντ έπειτα από 18 χρόνια, η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων της 4ης Συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμπροήδρευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και από αραβικής, ο πρίγκιπας Σαούντ μπιν Χαλίντ Αλ Φαϊσάλ, τέθηκε πληθώρα θεμάτων, οικονομικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Enterprise Greece παρουσίασε το ευρύ φάσμα ευκαιριών που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα των επενδύσεων, ενώ από σαουδαραβικής πλευράς έγινε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος αναμόρφωσης της χώρας “Saudi Arabia Vision 2030” και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές εταιρείες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνόδου της διυπουργικής, προετοιμάστηκαν οι διμερείς συναντήσεις των υπουργών που θα λάβουν χώρα την επομένη για περαιτέρω εξειδίκευση, λήψη αποφάσεων και εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

Στη Σύνοδο μετείχαν ο υπουργός Ναυτιλιακών Θεμάτων και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Μέσων, Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης και ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Από πλευράς Σαουδικής Αραβίας, εκπροσωπήθηκαν σχεδόν όλα τα υπουργεία και πολλές ανεξάρτητες αρχές.

Δείτε εδώ το site του Προκόπη Παυλόπουλου

Δείτε πληροφορίες για τον Προκόπη Παυλόπουλο στο wikipedia.org

 

 



Spread the love