Spread the love


Αισιόδοξος ο Ξυδάκης για συμφωνία μέχρι το Πάσχα, φάνηκε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο.

Αισιόδοξος ο Ξυδάκης για συμφωνία μέχρι το Πάσχα, φάνηκε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο.

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το Πάσχα, μπορεί να έχει αρθεί το αδιέξοδο και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

Όπως είπε ο κ. Ξυδάκης, γίνεται μια εργώδης προσπάθεια από τους αρμόδιους υπουργούς μήπως καταφέρουμε στις 7 Απριλίου να έχουμε ένα αποτέλεσμα. «Ξέρετε όμως ότι οι δανειστές πάντα προσθέτουν πράγματα, είναι μια λογική από το 2010» σημείωσε.

Ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση, «υπάρχει ένας συσχετισμός ισχύος και μια ομηρία της χώρας κάτω από αυτές τις συνθήκες και πρέπει να δούμε πως θα απεγκλωβιστούμε από αυτό το χαλκά, από αυτή τη σκληρή επιτροπεία που αποτελεί εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να οργανώσουμε όχι μόνο τις άμυνες αλλά και τις προοπτικές για να βγούμε από αυτό».

Δείτε πληροφορίες για τον Νίκο Ξυδάκη στο Wikipedia.org

Αναφερόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία προσυπογράφει ο κ. Ξυδάκης είπε: «παρότι έχει μια μεγάλη ανεξαρτησία η ΤτΕ, θα πρέπει να λογοδοτεί στην κεντρική κυβέρνηση για κάποια πράγματα. Βλέπουμε κάποιες προαγωγές προσώπων που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, θα πρέπει να υπάρχει μια λογοδοσία, να υπάρχει μια διαφάνεια».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης ότι θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015, ο κ Ξυδάκης απάντησε ότι «αυτό είναι η εκτίμηση της αντιπολίτευσης αλλά γνωρίζει τι έχει γίνει αυτή την 7ετία της επιτροπείας. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν γρήγορες διαπραγματεύσεις».

Δείτε το official site του Νίκου Ξυδάκη

Σχετικά με τη δυνατότητα εθνικής συνεννόησης εκτίμησε «πως υπάρχει πεδίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής για παράδειγμα τα Βαλκάνια, η αστάθεια στην Τουρκία και φυσικά η Μέση Ανατολή που προκαλεί τεκτονικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή». Αυτά είναι θέματα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να συγκλίνουν, να συμφωνούμε όλοι, τόνισε ο κ. Ξυδάκης και κατέληξε: «οπότε όταν ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών θα μιλάει για αυτό το θέμα να μπορεί να μεταφέρει πως όλοι στοιχίζονται σε μια εθνική γραμμή».

Δείτε τον Νίκο Ξυδάκη στο Facebook και το Twitter

 



Spread the love