Spread the love


Απεργία ΜΜΜ: Οι ημέρες και ώρες που θα μείνει χωρίς λεωφορεία η Αθήνα.

Απεργία ΜΜΜ: Οι ημέρες και ώρες που θα μείνει χωρίς λεωφορεία η Αθήνα.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις 16, 17 και 18 Μαΐου.

Αύριο, Τρίτη, 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 16.00 ενώ στις 17 και στις 18 Μαΐου (Τετάρτη και Πέμπτη) η στάση θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα «ασφυκτικά μέτρα» που δρομολογούνται από τις συμφωνίες που συνάπτει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Δείτε το site του ΟΑΣΑ

Κίνδυνος πολυήμερου αποκλεισμού των νησιών στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε 48ωρη απεργία για το διήμερο 16-17 Μαΐου, με προοπτικές κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται η πρόθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ακόμα και νωρίτερα από τις ημερομηνίες της 48ωρης απεργίας, αν η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Η ανακοίνωση των σωματείων:

Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, με αφορμή τα νέα αντεργατικά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ και θα φέρει σε ψήφιση στη βουλή σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Οι ταξικές δυνάμεις με πολύτιμη παρακαταθήκη την επιτυχία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πρότειναν την συνέχιση των απεργιακών αγώνων και αποφασίστηκε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 16 Μάη στις 00:01 μέχρι 17 Μάη 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση, αν η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς ψήφιση τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Είναι μεγάλη η εμπειρία από τους αγώνες όλη αυτή την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, σημαντική συμβολή συνολικά για το εργατικό κίνημα ο 9ήμερος απεργιακός αγώνας από 2-10 Δεκέμβρη. Υπουργοί, στελέχη της κυβέρνησης, δημαγώγησαν στην απεργία και συνεχίζουν ότι «τα μέτρα δεν μας πιάνουν».

Οι ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό είναι για όλους, αυτό γίνεται στις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, αφορά νέους – παλιούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όπως και η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Αυτά είναι τα πλεονάσματα που επικαλείται η κυβέρνηση, με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με αγωνιστική αισιοδοξία ενάντια στην μοιρολατρία που επιδιώκουν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οργανώνουμε τον απεργιακό αγώνα, να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενου, συνταξιούχου.

Να σημάνει Γενικός Συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού, με εξορμήσεις – παρεμβάσεις στα πλοία, στην Ακτή Μιαούλη, Οίκο Ναύτη, ΚΕΣΕΝ, ΑΕΝ, συγκροτούμε απεργιακά κλιμάκια, να δυναμώσει ο ταξικός αγώνας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουνε στην οργανωτική σύσκεψη την Πέμπτη 11 Μάη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Δείτε το site της ΠΝΟ



Spread the love