Spread the love


Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Μετά τα βήματα πίσω που έκανε σήμερα ο Πάνος Καμμένος και την αναδίπλωσή του στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση (ο οποίος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα είναι ένα «σύγχρονο κράτος και όχι “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας»), ξέσπασε νέα κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό Αμυνας.

Από την Πειραιώς κατηγορούν και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πως μαζί με τον κ. Καμμένο παίζουν θέατρο. «Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έριξε ακόμα περισσότερο τους τόνους δηλώνοντας πλήρη στήριξη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μη μαζεύονται πολλά, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο αυτό. Εκεί που έχουμε διαφωνία το συζητάμε και όπου μένει η διαφωνία δεν προχωρούμε μαζί. Έχουμε βρει τρόπο συνεννόησης και κατανόησης», με την αξιωματική αντιπολίτευση να τον κατηγορεί για «ακόρεστη δίψα για εξουσία».

ΝΔ: Να ασχοληθεί με την απολογία του για τις επικοινωνίες με ισοβίτη 
Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας στον ΣΚΑΪ ήρθε η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει ούτε αξίες, ούτε πεποιθήσεις για να υπηρετήσει στην πολιτική. Εκτός από την ακόρεστη δίψα του για εξουσία».

Αυτό αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας την αναδίπλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα είναι ένα «σύγχρονο κράτος και όχι “Ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας».

«Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους», συνεχίζει η ΝΔ και καταλήγει: «Του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες -ενόψει της συζήτησης στη Βουλή- με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου
«Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία πλέον αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος της ΑΝΕΛ στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ρελάνς από τη ΝΔ
«Ο κ. Καμμένος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», ανέφερε με τη σειρά της η ΝΔ σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Καμμένου.

Κικίλιας: «Ταλιμπάν» του διχασμού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Το πάθος τους για την εξουσία είναι μεγαλύτερο από κάθε ιδέα και αξία. Παθολογικοί ψεύτες χωρίς μπέσα, “Ταλιμπάν” του διχασμού. #Syrizanel», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων 

ΠΑΣΟΚ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλάπτουν την Ελλάδα
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύονταs” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις.#Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας. Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ.
Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα.
Όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια ¨εις σάρκαν μιαν¨. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό».

ΚΚΕ: Κάλπικη αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση
«Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να το αγγίξει».

Ποτάμι: Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου   
«Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις… “ιδεολογικές” διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας” -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία».

 



Spread the love