Spread the love


Η Καλιφόρνια φημίζεται για τις πολυτελείς βίλες και τους πάμπλουτους επιχειρηματίες που παραθερίζουν τα καλοκαίρια. Τα ηνία της πιο πλούσιας περιοχής πλέον τα κατέχει η παραλία Κάρμπον στο Μαλιμπού ή αλλιώς η παραλία των δισεκατομμυριούχων.

Έχοντας έκταση 2,5 χλμ, η παραλία Καρμπόν ήταν σχετικά άγνωστη για το ευρύ κοινό μέχρι το 2015, κυρίως λόγω της περίπλοκης νομικής διαμάχης μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών της παραλίας.

δισεκατομμυριούχων

Πλέον, οι τουρίστες, οι λάτρεις τους σερφ και οι πάμπλουτοι που θέλουν να απολαύσουν την σαμπάνια τους δίπλα στο κύμα μπορούν να επισκεφτούν την παραλία χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Tόσο η τοποθεσία, καθώς και το ότι τα σπίτια βρίσκονται μόλις λίγα βήματα μακριά από την παραλία είναι και οι λόγοι που πλέον η Κάρμπον είναι ίσως και η πιο ακριβή παραλία του κόσμου.

δισεκατομμυριούχων

Με τα πολυτελή σπίτια να έχουν το γκαράζ τους στην πλευρά του δρόμου ώστε να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο γίνεται την πλευρά της παραλίας και άλλα να είναι κλειστά από παντού σαν φρούρια, η πώληση ενός θέρετρου με πισίνα, σπα, γυμναστήριο, ξενώνες και μίνι θέατρο μπορεί να φτάσει και τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

δισεκατομμυριούχων

Μάλιστα, όσα σπίτια βρίσκονται πάνω στην άμμο, κάθε φορά που ανεβαίνει η παλίρροια της θάλασσας μοιάζουν λες και επιπλέουν σε αυτή, με το κύμα να φτάνει μέχρι τις σκάλες τους.

Αν πάλι αναρωτιέσαι πόσο κάνει ένα δωμάτιο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο συγκεκριμένο σημείο, τότε ο επιχειρηματίας και κροίσος Λάρι Έλλισον θα σου δώσει την απάντηση, καθώς άνοιξε ένα φέτος. Συγκεκριμένα, τα δωμάτια ξεκινούν από 1,100 δολάρια την βραδιά και φτάνουν τα 2.000 την high season.

δισεκατομμυριούχων

δισεκατομμυριούχων

δισεκατομμυριούχων

Φωτογραφίες: Shutterstock

 



Spread the love