Spread the love


Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων, έκανε η Νέα Δημοκρατία.

Το θέμα έθεσε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρεία Commonview.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι, «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το ΕΣΡ να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ:

«Αθήνα, 19/9/2017

Αρ. Πρωτ.: 1301

Προς Πρόεδρο ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «Νews 247», δημοσκόπηση πολιτικού περιεχομένου διενεργηθείσα από την εταιρεία «Commonview», η οποία αναπαράχθηκε στη συνέχεια και από άλλες ιστοσελίδες.

Με βάση τις διατάξεις του Ν. 3603/2007 – στο ρυθμιστικό πλαίσιο του οποίου υπάγεται ευθέως η εν λόγω δημοσκόπηση ως εκ του περιεχομένου της – προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται μεταξύ άλλων η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων.

Ωστόσο, από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε της εν λόγω υπόθεσης και πράξετε τα δέοντα προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας, και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις.

Με τιμή,

Μιχάλης Β. Μπεκίρης,

Διευθυντής Γρ. Προέδρου».

Δείτε και άλλα θέματα για την ΝΔ στο Lifeviews.gr (ΦΩΤΟ)



Spread the love