Spread the love


«Η Κυβέρνηση, για να καλύψει τις εσωτερικές της αντιφάσεις στο θέμα της Καταλονίας, προκαλεί αδικαιολόγητο διπλωματικό επεισόδιο με την φίλη Ισπανία».

Τα παραπάνω σχολιάζει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «απουσίαζαν» οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της Καταλονίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιτίθεται εκτός μέτρου στον Ισπανό πρέσβη, εμπλέκοντας μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, επειδή είπαμε εξ αρχής, όπως όλη η Ευρώπη, το αυτονόητο. Ότι σεβόμαστε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα της Ισπανίας».

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα και γίνεται καταγέλαστη στην διπλωματική κοινότητα», σχολιάζει ο κ. Κουμουτσάκος και καταλήγει: «Αφού πρώτα σύρθηκε σε μια αδικαιολόγητα καθυστερημένη δήλωση, στη συνέχεια επιτέθηκε έξω από κάθε διπλωματική πρακτική στον Ισπανό Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος είχε απλώς επισημάνει αυτό που τελικά έκαναν! Έχασαν ψυχραιμία, λογική και μέτρο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

 



Spread the love