Spread the love


Είναι μια από τις πιο δραστήριες «γαλαζοαίματες» με σημαντική δράση στα ανθρώπινα δικαιώματα, και με το ταξίδι της αστραπή στην Ελλάδα, ήθελε να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες της Λέσβου..

Το δικό της μήνυμα για το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, έστειλε με αναρτήσεις της στο twitter, η βασίλισσα της Ιορδανίας, Ράνια, η οποία επισκέφτηκε σήμερα τον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Δείτε την σελίδα της: queenrania.jo

«Χρειαζόμαστε μια αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συλλογική και με αξίες, βασισμένη στην κατανομή του βάρους όχι στην επιβάρυνση. Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν προσδιορίζεται από τη γεωγραφία.

Είναι μεγαλύτερη από οποιασδήποτε χώρας ή περιοχής τις δυνάμεις να την αντιμετωπίσει. Πρέπει να βάλουμε ξανά στη συζήτηση τον ανθρωπισμό και την συμπόνια, επειδή η προσφυγική κρίση αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς.

Δείτε τη στο instagram και στο facebook

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές και μονοπάτια προς την ασφάλεια και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση. Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια είναι η πιο οδυνηρή γιατί η καθεμιά τους είναι από μόνη της μια τραγωδία.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τη Διεθνή Επιτροπή Προσφύγων και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για την ακούραστη δουλειά τους να τους βοηθούν», έγραψε η βασίλισσα Ράνια.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας ανέβασε και μια φωτογραφία, στην οποία συνομιλεί με γυναίκες πρόσφυγες, στον λογαριασμό της στο instagram.



Spread the love