Spread the love


Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για ανακριβείς ή ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη.

Η δίωξη, που αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, σχετίζεται με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ψυχάρης παραπέμπεται απευθείας σε δίκη στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα, εάν το επιθυμεί, να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις του επί της κατηγορίας.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη, των ετών 2011-2015 που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κ.λπ., τα οποία, ωστόσο, δεν παρέδωσε με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.



Spread the love