Spread the love


Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται ανάμεσα στα 13 καλύτερα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης για το 2016. Η λίστα δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Best European Destinations.

Είναι γεγονός πως υπάρχουν απίστευτοι προορισμοί στην Ευρώπη, όπως το Άμστερνταμ και τα κανάλια του, το Λονδίνο για ψώνια ή το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός. Η Ευρώπη όμως έχει επίσης χιλιάδες κρυμμένους θησαυρούς.

Από το Rothenburg στη Γερμανία και το Faial στις Αζόρες, μπορείτε να ανακαλύψτε σε αυτή τη λίστα μερικούς από τους άγνωστους προορισμούς στην Ευρώπη. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Civita di Bagnoregio στην Ιταλία.

Η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στην 3η θέση και πρόκειται για το Κοκκάρι της Σάμου. Συγκεκριμένα περιγράφεται ως «ένα νησί που κυβερνήθηκε από το μύθο και την ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλόσοφου Επίκουρου.

Είναι το σπίτι της Ήρας και η γη που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο. Ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη κατά την αρχαιότητα, ήρθε σε επαφή με τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Η Σάμος είναι ένα μέρος με έντονη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα από το χρώμα και το φως».

Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης για το 2016:

1) Civita di Bagnoregio Ιταλία

Civita di Bagnoregio Italy2) Rothenburg Γερμανία

Rothenburg Germany3) Κοκκάρι Σάμος

kokkari4) Preko Κροατία

preko5) Rocamadour Γαλλία

Rocamadour France6) Bohinj Σλοβενία

Bohinj Slovenia7) Faial Azores, Πορτογαλία

Faial Azores, Portugal8) Positano Ιταλία

Positano Italy9) Menton Γαλλία

Menton France10) Tellaro Ιταλία

Tellaro Italy11) Cavtat Κροατία

Cavtat Croatia12) Santana Πορτογαλία

Santana Portugal13) Alberobello Ιταλία

Alberobello Italy

Πηγή: ellines.com



Spread the love