Spread the love


Περίμενε υπομονετικά στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Πρωτάτου, όπου γινόταν η δοξολογία προς τιμήν του προέδρου Πούτιν, έχοντας κρυμμένη κάτω από το ράσο μια κασετίνα.

«Έχω ένα φυλαχτό για τον πρόεδρο και θέλω να του το δώσω ο ίδιος» , είπε σ’ έναν Ρώσο φρουρό του Πούτιν, τον οποίο κατάφερε να πλησιάσει. «Δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο», του απάντησε εκείνος μ’ ένα βλέμμα βλοσυρό και συνάμα υποτιμητικό. Ποιος είναι ετούτος εδώ που θέλει να δώσει ο ίδιος δώρο στον πρόεδρο θα αναρωτήθηκε, αλλά ως καλός αστυνομικός σκέφτηκε να μεταφέρει στον ανώτερό του το αίτημα.

Ο μοναχός Κύριλλος δεν το κούνησε ρούπι από το πεζούλι, ώσπου κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο φρουρός με κάποιον άλλον υψηλόβαθμο της συνοδείας, που του ζήτησε να ανοίξει την κασετίνα. Μέσα ήταν ένας μικρός σταυρός με ημιπολύτιμα πετράδια και κομμάτι του Τιμίου Ξύλου, όπως εξήγησε ο καλόγερος. Ο Ρώσος τού είπε να περιμένει για να διαβιβάσει το αίτημα και επέστρεψε ύστερα από λίγο, λέγοντάς του πως ο πρόεδρος Πούτιν θα δεχθεί το δώρο, με την παράκληση να γράψει σ’ ένα χαρτί τα στοιχεία του, προφανώς για να τον ευχαριστήσει -όπως και έγινε.

Τώρα ο γέρων Κύριλλος θα περιμένει το ευχαριστήριο του ισχυρού άντρα της Ρωσίας -και προστάτη της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, όπως τον εμφανίζουν οι συμπατριώτες του αλλά και οι εγχώριοι λάτρεις του- για το φυλαχτό, που όπως έλεγε περιχαρής: «Έχει ανάγκη να τον προστατεύει από τους πολλούς εχθρούς»…..

Από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (31/05/2016), του Σταύρου Τζίμα

 

 



Spread the love