Spread the love


Συνεχίζει να μεγαλώνει το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes.

Προστίθεται και το υδατοδρόμιο στη Θάσο,  με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης  από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου έβαλε ως  στόχο την διασύνδεση της Θάσου με υδροπλάνα έτσι ώστε να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο στην νέα αυτή δραστηριότητα που δημιουργείται και στην Βόρεια Ελλάδα. Ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Θάσου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/Hellenic Seaplanes S.A. αυξάνοντας έτσι σε αριθμό  τα υδατοδρόμια στο Εθνικό δίκτυο.

Όπως ανακοινώθηκε εδώ και καιρό αναμένεται  το νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων όπου επιβεβαιώνει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Το νέο σχέδιο νόμου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων και όπως είπε και η ηγεσία του υπουργείου θα συμβάλει στην βελτίωση των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίων καθώς και εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά σύντομα οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι Το δίκτυο υδατοδρομίων έχει ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ.

Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

 



Spread the love