Spread the love


Η επίσκεψη Γκάμπριελ στην Αθήνα αποτελεί στην ουσία επίσκεψη του λόμπι της ανάπτυξης, που ενδιαφέρεται για την εξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Φτάνει στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συνοδευόμενος από βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και ανώτατα στελέχη επιμελητηρίων και συνδέσμων.

Όπως και στην επίσκεψη του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ το 2011, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε και αυτήν τη φορά τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW να τον συνοδεύσει στην επίσκεψή του στην Αθήνα.

Έτσι, θα υπάρξει και πάλι πολυπληθής αντιπροσωπεία στελεχών του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού λόμπι της Γερμανίας με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του DHW Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο. Η επίσκεψη Γκάμπριελ, αναφέρει ο Φ. Κοτσαμπόπουλος, είναι ακόμη μια ένδειξη του ενδιαφέροντος της γερμανικής πολιτείας και επιχειρηματικότητας για την όσον το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ της Ελλάδος και δεν πρέπει να ξεχνούμε την παρέμβαση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, παραμονές του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup της 9ης Μαΐου 2016. Τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο τον ενδιαφέρει πρωτίστως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ώστε να υπάρξουν υγιείς συνθήκες ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα και δημιουργία μέσω αυτού ανταγωνιστικών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, ειδικά στην περιφέρεια.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΥΦΥΠΕΞ Δημ. Μάρδα για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα των υπεργολαβιών βρίσκει τον DHW απόλυτα σύμφωνο, που, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρός του, συνάδει πλήρως με το πνεύμα της επίσκεψης Γκάμπριελ για συνεργασίες και σε άλλους καίριους τομείς.

Του Φάνη Ζώη, από την σημερινή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Spread the love