Spread the love


Τα συγκεκριμένα οπιούχα ναρκωτικά διακινούνται μαζικά στους τζιχαντιστές στη Λιβύη , αφού τους μετατρέπουν σε αδίστακτες πολεμικές μηχανές.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Μπιντελά στο σημερινό ΕΘΝΟΣ, ένα από τα μεγαλύτερα φορτία ναρκωτικών χαπιών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα κατέληγε σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κατέσχεσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το γραφείο της αμερικανικής DEA στην Αθήνα.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση των εμπλεκομένων υπηρεσιών, κατασχέθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά κοντέινερ στο οποίο υπήρχαν περισσότερα από 26 εκατομμύρια οπιούχα ναρκωτικά χάπια.

3826036416

Το ναρκοφορτίο μεταφέρθηκε με πλοίο που είχε ξεκινήσει από την Ινδία και είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη. Ενδιάμεσος σταθμός ήταν ο Πειραιάς και στο μανιφέστο ως εμπόρευμα είχαν δηλωθεί πετσέτες, λινοσκεπάσματα και παρεμφερή προϊόντα. Μόλις το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, οι αξιωματικοί του ΣΔΟΕ σε συνεργασία και με τις τελωνειακές αρχές, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και εντόπισαν το φορτίο ναρκωτικών κρυμμένο σε κοντέινερ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Έθνους», τα ναρκωτικά που θα ταξίδευαν στη Λιβύη θα κατέληγαν σε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αξία των οπιούχων χαπιών υπερβαίνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία επίσης θα κατέληγαν στους τζιχαντιστές σύμφωνα με πληροφορίες και της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA).

Η εταιρεία

Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση εμφανίζεται να έχει εταιρεία που εδρεύει στη Λιβύη, η οποία φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις. Οι αξιωματικοί του ΣΔΟΕ και της DEA αναζητούν τα ίχνη του πλοίου και της λιβυκής εταιρείας, ώστε να εξακριβώσουν εάν εμπλέκονται και Έλληνες στην υπόθεση.

Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του εμπορεύματος και στη δέσμευση του πλοίου, ενώ συνελήφθησαν και μέλη του πληρώματος.

Τα οπιούχα χάπια που μετέφερε το πλοίο είναι ευρέως γνωστά ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών». Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό χάπι, το οποίο χρησιμοποιείται από τους μαχητές του ISIS και έχει χαρακτηριστεί ως το «καύσιμο στον πόλεμο της Συρίας που μετατρέπει τους μαχητές σε υπερανθρώπους» .

Δραστική ουσία είναι η Captagon, ένα φτηνό ναρκωτικό που προκαλεί «ένα είδος πλαστής ευφορίας», η οποία εξηγεί σύμφωνα με τους ειδικούς πώς οι τζιχαντιστές προχωρούν σε τόσο στυγερά εγκλήματα χωρίς ίχνος δισταγμού.

Το Captagon είναι παράγωγο της διεγερτικής ουσίας αμφεταμίνης έχει έντονη διεγερτική, ανορεξιογόvo και αντιυπνωτική δράση. Ο καταναλωτής των χαπιών αισθάνεται αυξημένη αίσθηση μυϊκής ισχύος και σεξουαλικής ικανότητας, μειωμένη ανάγκη για ύπνο και φαγητό. «Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο τα συγκεκριμένα ναρκωτικά χάπια είναι δημοφιλή ανάμεσα στους τζιχαντιστές και διακινούνται μαζικά, αφού τους καθιστούν ικανούς να σκοτώνουν και να σκοτώνονται «καλύτερα», όπως επισημαίνουν ειδικοί.

Μάλιστα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, υπήρξαν μαρτυρίες που ανάφεραν ότι οι τζιχαντιστές είχαν περίεργη συμπεριφορά και ενδεχομένως να βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Πληροφορίες ανάφεραν τότε ότι ίσως οι μακελάρηδες του Παρισιού να είχαν κάνει χρήση των ναρκωτικών χαπιών.

Η παράνομη διακίνηση του Captagon αποφέρει τεράστια κέρδη και το Ισλαμικό Κράτος έχει εμπλακεί στην παραγωγή και διακίνηση των χαπιών Captagon. Και πριν από τον πόλεμο, ένα μέρος παρασκευαζόταν στη Συρία, από όπου προωθούνταν στα εμιράτα του Περσικού Κόλπου. Την «επιχείρηση» έχει αναλάβει πλέον η τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Μεγάλο «χτύπημα»

Αδιαμφισβήτητα η μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ είναι μεγάλο «χτύπημα» κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έρχεται σ’ ένα κρίσιμο χρονικό σημείο. Πριν από δύο ημέρες, οι δυνάμεις του ισλαμικού χαλιφάτου έχασαν πολλά εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία. Αν στεφθούν με επιτυχία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουν τη στήριξη του αμερικανικού στρατού, τότε το ISIS θα έχει δεχθεί ίσως το μεγαλύτερο «χτύπημα» των τελευταίων δύο ετών.Spread the love