Spread the love


Για άλλη μία μέρα σήμερα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Λίμνης. Τη νύχτα δεν κινδύνευσε η πόλη, καθώς είχαν πέσει οι άνεμοι και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χερσαίων δυνάμεων, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

Από τις 6 το πρωί, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, που μαίνεται σε δασική έκταση βόρεια της Λίμνης.

Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί της Κυριακής κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος δήλωσε ότι μεταξύ άλλων: «Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή».

 

Στη Λίμνη Ευβοίας ο Νίκος Τόσκας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί σήμερα η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ότι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η oικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

 

Βελτιωμένη η κατάσταση, δήλωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η πήλη της Λίμνης δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει πανικός και οι πολίτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκέλι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή 4 αεροσκαφών και 4 ελικοπτέρων.



Spread the love