Spread the love


Για να δούμε, γάτες ή γατάκια;

Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, δίνει την ευκαιρία στον Τσίπρα να απεγκλωβιστεί από ένα πραγματικά προβληματικό πλαίσιο, διατηρώντας μια “σοβαρότητα” έναντι της γελοιοποίησης σε αντίθετη περίπτωση ενώ ταυτόχρονα θέτει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της εάν δεν συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Και μετά μπορεί να ψηφίσει ένα νόμο, πλήρως συνταγματικό, όπου θα καθορίζει την άδεια στα 30-50 εκατομμύρια (“είσασταν διατεθειμένοι να δώσετε 70”) με απεριόριστο αριθμό αδειών και ένα αυστηρότατο πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου, όχι για να πιέσει τους δικαστές να κρίνουν συνταγματικό το νόμο αλλά αντίθετα να τους “πεισμώσει” ώστε να το κρίνουν αντισυνταγματικό (στο υπόβαθρο της κόντρας).

Επειδή μπορεί διαχειριστικά να είναι “ολίγοι” αλλά πολιτικά μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί γάτες και όχι γατάκια, το παραπάνω σενάριο είναι win-win για τον Τσίπρα, όποια έκβαση και αν έχει η κρίση από το ΣτΕ.

(Upd 27/10/2016: Τελικά δεν απέφυγε την εν μέρει τουλάχιστον γελοιοποίηση με τα δακρύβρεχτα για τα παιδάκια πο δεν θα έχουν φαγητό στο σχολείο από την εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης)

Το κείμενο γράφτηκε πριν από μια εβδομάδα από τον Ιωσήφ, Φωτό από τον Βαγγέλη Ρασσιά, αποκλειστικά για το Lifeviews.gr



Spread the love