Στις 31 Δεκεμβρίου 2016 λήγει η φετινή προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2017.

Προσοχή: Αν κάποιος είναι «τολμηρός» και δεν τα πληρώσει πρέπει να ξέρει πως το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος θα έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 148 ευρώ, με το πρόστιμο θα πληρώσει 296 ευρώ. Όσοι δεν τα πληρώσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά και με την απαγόρευση της μεταβίβασης του ΙΧ τους. Επίσης μιας και το όλο σύστημα είναι ηλεκτρονικό η εφορία θα γνωρίζει πόσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη…

Η διαδικασί πάντως είναι απλή.

Πληκτρολογείτε το εξής λίνκ (πατήστε επάνω) www.gsis.gr για να βρεθείτε στην σχετική εφαρμογή.

eisodos

Στη συνέχεια συμπληρώνετε στα αντίστοιχα πεδία τόσο τον ΑΦΜ σας όσο και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας και ακολούθως κάνετε κλικ στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΖΗ.

afm

 Εφόσον τα στοιχεία που εισάγατε είναι σωστά, θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, και το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε, είναι ένα κλικ στο πεδίο ΕΚΤΥΠΩΣΗ. Εκεί θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας. Με το χαρτί αυτό μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα (είτε μέσω web banking, είτε πηγαίνοντας σε κάποιο υποκατάστημα). Τα δύο χαρτιά (η εκτύπωση των τελών και η απόδειξη πληρωμής) είναι ότι χρειάζεστε για να αποδείξετε ότι είστε εντάξει στην συγκεκριμένη υποχρέωση σας.