Spread the love


Την Παρασκευή η συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με αντιπροσωπεία από αγρότες της πανελλαδικής επιτροπής, σις 12:00 ώρα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των αγροτών της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και στελεχών των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος με αντιπροσωπεία αγροτών της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων.

Την απόφασή τους για συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν μετά από σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή θα επιδιώξει την περαιτέρω ενίσχυση των μπλόκων, ενώ θα διοργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες και υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ σε όλη την χώρα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου πως λένε ψέματα όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».

Όσον αφορά στους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε πανελλαδικό επίπεδο στην περίπτωση που δεν λάβουν απάντηση από την κυβέρνηση έως την επομένη Πέμπτη στο αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένη επ’ αόριστον παραμένει η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα στον κόμβο της Νίκαιας, το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στον κόμβο του Πλατύκαμπου, τα «Πράσινα Φανάρια» πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το τελωνείο Ευζώνων και η Ιονία Οδός στον Κόμβο του Αγίου Δημητρίου έξω από την Άρτα.



Spread the love