Spread the love


Γιαγιά από την Πέλλα που πόζαρε για τη Vogue και έγινε viral.

Γιαγιά. «Η ομορφιά δεν έχει ηλικία» γράφει στο αφιέρωμα της ιταλικής Vogue, όπου η κυρία Ελένη βρέθηκε να ποζάρει στα 74 της χρόνια, για χάρη του εγγονού της.

Πόζαρε για την ιταλική Vogue, έγινε viral στην ηλεκτρονική έκδοση του διάσημου περιοδικού μόδας και εντυπωσίασε τους κατοίκους της Κρύας Βρύσης Πέλλας. Ο λόγος για την 74χρονη Ελένη Χριστάκη που έκανε απλώς το χατήρι στον πολυαγαπημένο της εγγονό, Χριστόφορο Καρβουνίδη, φοιτητή σε σχολή φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, να ποζάρει για εκείνον…

Δείτε το facebook του Χριστόφορου Καρβουνίδη

γιαγιά

«Εμένα δεν μου άρεσαν οι φωτογραφίες. Στα νιάτα μου ήμουν όμορφη, αλλά σε αυτή την ηλικία να ποζάρω για περιοδικό ομορφιάς και μόδας; Είπα, όποιος το δει θα βάλει τα γέλια», είπε η Ελένη Χριστάκη που παρουσιάζει το σχετικό θέμα.

Ο Χριστόφορος Καρβουνίδης έβγαλε αρχικά τις φωτογραφίες της γιαγιάς του για μια εργασία στη σχολή. Αργότερα τις έστειλε στη στήλη PhotoVogue της ιταλικής Vogue.

Από κει επελέγησαν από τους υπεύθυνους του περιοδικού δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική του έκδοση και κατόπιν έγιναν viral με το σύνθημα «η ομορφιά δεν έχει ηλικία».

Και πράγματι δεν έχει…

γιαγιά

Τι είναι όμως ομορφιά στ’ αλήθεια;

Η ομορφιά γενικά είναι το χαρακτηριστικό ενός ατόμου, ενός τόπου, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης, ευχαρίστησης, νοήματος και ικανοποίησης. Η ομορφιά μελετάται ως κλάδος της αισθητικής, της κοινωνιολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας και του πολιτισμού. Ως δημιούργημα του πολιτισμού, έχει εμπορευματοποιηθεί εξαιρετικά με όχι πάντα θετικά αποτελέσματα. Μια “ιδανική ομορφιά” είναι η ύπαρξη η οποία θαυμάζεται, ή κατέχει χαρακτηριστικά τα οποία χαρακτηρίζονται ευρέως ως όμορφα σε έναν συγκεκριμένο πολιτισμό ή κοινωνία.

Η έννοια του ‘όμορφου’ συχνά περιλαμβάνει και την περίπτωση όπου μια ύπαρξη βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία και αρμονία με την φύση, κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα έλξης και συναισθηματικής ευημερίας. Επειδή όμως, είναι μια υποκειμενική εμπειρία, συχνά λέγεται ότι η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που βλέπει. Ωστόσο, στην πιο βαθυστόχαστή της έννοια, η ομορφιά μπορεί να δημιουργεί μια περίοπτη εμπειρία θετικής αντανάκλασης γύρω από το νόημα της ύπαρξης κάθε ατόμου. Υποκείμενο δε της ομορφιάς είναι οτιδήποτε συνηχεί με την προσωπική ολοκλήρωση.

Διαβάστε περισσότερα στο wikipedia

 



Spread the love