Spread the love


Η είδηση δεν είναι σημερινή ότι θα αντικαταστήσουμε τις παλιές ταυτότητες με καινούριες, αλλά το μέτρο αυτό αργεί, και όπως μαθαίνουμε το μεγάλο πρόβλημα είναι το κόστος τους, αφού αυτό φαίνεται να απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση. Δείτε το άρθρο..

Εδώ και δύο χρόνια ακούμε για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, αλλά νέες ταυτότητες δεν βλέπουμε. Φαίνεται όμως πως πλέον η κατάσταση έχει δρομολογηθεί και σύντομα θα έχουμε στα χέρια με τις νέες ταυτότητες οι οποίες θα έχουν το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

ταυτότητες

Το κυριότερα πρόβλημα στην αντικατάστασή τους είναι το κόστος που υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που πάει πίσω τη διαδικασία έκδοσης.

ταυτότητες

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί από το καλοκαίρι του 2016 τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

ταυτότητες

Όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί διαρκεί περίπου 15 μήνες, ενώ πρώτα το σχέδιο νόμου πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Στόχος είναι η προκήρυξη να γίνει μέσα στο 2017 και μέσα στο 2019 να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες.

Η αμερικανική πλευρά, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, πιέζει αφόρητα για αλλαγή των «διάτρητων» ελληνικών ταυτοτήτων.

Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας (Visa Waiver Program), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Από τις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας των Αμερικανών στη λεωφόρο Κατεχάκη προκύπτει ότι παρά τις καθυστερήσεις στην έκδοση των ταυτοτήτων υψίστης ασφαλείας, η Αμερική δεν προτίθεται να βγάλει τη χώρα μας από το πρόγραμμα.



Spread the love