Spread the love


Οι αντιδράσεις για το σχόλιο του Πετρούνια μετά τα συγχαρητήρια του Τσίπρα

Στην ανάρτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέσω Facebook του έδωσε συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης του Μπακού, απάντησε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ευχαριστώ πολύ το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους» απάντησε ο Έλληνας Πρωταθλητής.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια στον Πρωθυπουργό λέγοντας «μπράβο» στον αθλητή για την επιτυχία του αλλά και για το σχόλιο του. Το θέμα προέβαλαν και τα μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας την ανάγκη να στηρίξει η πολιτεία τους Έλληνες αθλητές.

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, όπως και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015, θα επιστρέψει από το Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy 2017”, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατέλαβε την 5η θέση.

Όπως ακριβώς αναμενόταν, ο κάτοχος του Ολυμπιακού, παγκόσμιου και ευρωπαϊκού τίτλου δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και πρώτευσε στον τελικό του αγαπημένου του οργάνου με 15,466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής “Milli Gimnastika Arenasi”.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, κατάφερε να «κολλήσει» ιδανικά την προσγείωσή του και αυτό αποτυπώθηκε στη βαθμολογία του, που ήταν υψηλότερη από ό,τι στον προχθεσινό προκριματικό (15,333 β.), στον οποίο πάντως ήταν και πάλι πρώτος με τεράστια διαφορά από τους ανταγωνιστές του.

Τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων» ακολούθησαν στο βάθρο ο Ιάπωνας Καζουγιούκι Τακέντα (14,766 β.) και ο Ουκρανός Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14,233 β.).

Παρών στον τελικό των κρίκων ήταν και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την τιμητική 5η θέση με 13,800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8,100, βαθμός δυσκολίας: 5,70), αλλά έχασε ένα μετάλλιο που ασφαλώς ήταν μέσα στις δυνατότητές του:

Στον προκριματικό της Πέμπτης (16/03), ο ανερχόμενος σπεσιαλίστας των κρίκων είχε τερματίσει 3ος με 14,733 βαθμούς (με συντελεστή δυσκολίας 6,00), επίδοση που θα τον έφερνε στην ίδια θέση και στον τελικό.

Παρότι δεν είχε όμως την επιθυμητή κατάληξη, η συνολική παρουσία του Κωνσταντινίδη επιβεβαίωσε ότι η ελληνική γυμναστική διαθέτει μία μεγάλη «δεξαμενή» πρωταθλητών, που όλοι τους αξίζουν σημαντικής προσοχής και στήριξης.

Για τους δύο αθλητές της Ειρήνης Περιστερίου, όπως και για τα υπόλοιπα μέλη των Εθνικών ομάδων, το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού αποτέλεσε τον πρώτο φετινό διεθνή αγώνα, αλλά και το μοναδικό τεστ πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου), όπου ο Πετρούνιας θα διεκδικήσει τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του.

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού:

  1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,466 β.
  2. Καζουγιούκι Τακέντα (Ιαπωνία) 14,766 β.
  3. Γεβγκέν Γιουντένκοφ (Ουκρανία) 14,233 β.
  4. Σόγκο Νονομούρα (Ιαπωνία) 14,133 β.
  5. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 13,800 β.
  6. Τόμι Τούουχα (Φινλανδία) 13,300 β.
  7. Όσκαρ Κίρμες (Φινλανδία) 13,233 β.
  8. Ραϊντερλέι Σαπάτα (Ισπανία) 9,666 β.


Spread the love