Spread the love


Περίεργο περιστατικό στα Εξάρχεια όταν σκυλιά, δύο πιτμπούλ συγκεκριμένα, επιτέθηκαν σε φρουρούς υπουργού ο οποίος διαμένει στην ευρύτερη περιοχή.

Το περιστατικό έγινε στα Εξάρχεια όταν δύο σκυλιά, ράτσας πίτμπουλ, επιτέθηκαν σε φρουρούς του υπουργού, ο οποίος διαμένει στην ευρύτερη περιοχή. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Μία νεαρή γυναίκα βγήκε από ένα ταξί, ενώ διαπληκτίζονταν με τον οδηγό. Οι φωνές που ακούγονταν ανησύχησαν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι φρουρούν την κατοικία του Αλέκου Φλαμπουράρη και κινήθηκαν προς το σημείο για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Δείτε τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Facebook

Ενώ συνέβαινε αυτό, η γυναίκα φέρεται να έβγαλε από το σπίτι της δύο πίτμπουλ τα οποία επιτέθηκαν στον αυτοκινητιστή και στη συνέχεια στους αστυνομικούς.

Μάλιστα, το ένα σκυλί φαίνεται να έχει δαγκώσει έναν αστυνομικό στον αγκώνα, αλλά επιτέθηκε και σε δύο ακόμη αστυνομικούς με αποτέλεσμα να σκιστεί η στολή του ενός αστυνομικού.

Η γυναίκα αν και αντιστάθηκε στην προσαγωγή της, τελικά οδηγήθηκε στο ΑΤ Εξαρχείων. Πρόκειται για μία 35χρονη από τη Λετονία, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως υπήρξε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με αίτημα την απελευθέρωση της.

Δείτε πληροφορίες για τα Πίτμπουλ

Πίτπουλ είναι η κοινή ονομασία για έναν συγκεκριμένο τύπο σκύλων. Τυπικές φυλές στη Βόρεια Αμερική συχνά θεωρούνται τύπου Pit Bull, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Πιτ Μπουλ Τεριέ, του Αμερικανικού Σταφορντσάιρ Τεριέ, του Αμερικανικού Μπούλι και του Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ. Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ και το Μπουλ Τεριέ συμπεριλαμβάνονται επίσης μερικές φορές. Πολλά από αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν ως σκυλιά μαχητές από διασταυρώσεις με σκύλους τύπου Μπουλντόγκ και Τεριέ. Αφού πλέον τα αιματηρά σπορ απαγορεύτηκαν, αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν ως κυνηγοί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πιάνουν ημι-άγρια βοοειδή και γουρούνια, να κυνηγούν και να κατευθύνουν κοπάδια ζώων, αλλά και ως οικογενειακοί σύντροφοι. Αν και μερικοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να τα εκτρέφουν και να τα χρησιμοποιούν για παράνομες κυνομαχίες. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά είναι παράνομη σε πολλές χώρες.

Ιστορία

Τα πίτμπουλ δημιουργήθηκαν από προσεκτική εκτροφή τεριέ μαζί με μπουλντόγκ για να δημιουργηθεί ένας σκύλος που θα έχει την προθυμία και την ευκινησία του τεριέ με τη δύναμη του μπουλντόγκ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν σε αιματηρά σπορ όπως οι σκυλοταυρομαχίες, οι αρκουδομαχίες και οι κοκορομαχίες. Αυτά τα αιματηρά σπορ επίσημα εξαλείφθηκαν το 1835 καθώς η Βρετανία άρχισε να αναπτύσσει νόμους περί της καλής διαβίωσης των ζώων. Καθώς οι κυνομαχίες ήταν πιο εύκολο να οργανωθούν και πολύ πιο εύκολο να κρυφτούν από το νόμο σε αντίθεση με τις σκυλοταυρομαχίες και τις αρκουδομαχίες, οι υποστηρικτές των αιματηρών σπορ στράφηκαν στις κυνομαχίες που ήταν πια σκύλος-εναντίον-σκύλος. Οι κυνομαχίες ήταν και αιματηρό σπορ αλλά και κάποιοι το θεωρούσαν και “παιχνίδι τύχης” καθώς πόνταραν λεφτά πάνω στα σκυλιά που θα πάλευαν. Για δεκαετίες αργότερα, οι κυνομαχίες πήραν κρυφά μέρος σε μικρές περιοχές της Βρετανίας και της Αμερικής.

Τα πίτμπουλ είναι κατά κάποιο τρόπο και σκυλιά συντροφιάς, και σκυλιά της αστυνομίας αλλά και σκυλιά θεραπείας. Τα πιτμπουλ είναι στην πλειοψηφία των σκυλιών που αγωνίζονται σε παράνομες κυνομαχίες στην Αμερική. Επιπλέον η αστυνομία αναφέρει ότι τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιούνται για φαύλους σκοπούς όπως την φύλαξη παράνομων επιχειρήσεων ναρκωτικών ουσιών, χρήση ενάντια της αστυνομίας και ως σκυλιά επίθεσης.

Σε μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κακής φήμης των σκύλων τύπου πίτμπουλ η Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο μετονόμασε τα Πιτ Μπουλ τεριέ ως “Τεριέ Αγ. Φράνσις”, έτσι ώστε να είναι πιο πιθανό για τους ανθρώπους να τα υιοθετήσουν. 60 σκυλιά με ελεγμένη ιδιοσυγκρασία υιοθετήθηκαν, μέχρι που το πρόγραμμα αυτό σταμάτησε διότι μερικά από τα πρόσφατα υιοθετημένα Πιτ Μπουλ σκότωσαν γάτες. Το Κέντρο Φροντίδας και Ελέγχου των ζώων της Νέας Υόρκης δοκίμασε μια παρόμοια προσέγγιση το 2004, μετονομάζοντας τα Πιτ Μπουλ σε “Νιου Γιόρκις” αλλά εγκατέλειψε σύντομα την ιδέα για να μην αντιμετωπίσει την κοινή γνώμη του κόσμου.

Επιθέσεις

Τα πίτΜπουλ είναι μακράν η πιο επικίνδυνη και επιθετική φυλή στον κόσμο. Σκυλιά τύπου Πιτ Μπουλ είναι υπεύθυνα για 22 θανάτους το έτος 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες και για πολλούς τραυματισμούς. Απαιτούν εκτεταμένη και σωστή εκπαίδευση για την πρόληψη των επιθετικών ξεσπασμάτων. Πολλές χώρες έχουν επίσης απαγορέψει αυτήν την εξαιρετικά επιθετική ράτσα σκύλου.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1991, βρήκε ότι το 94% των επιθέσεων σε παιδιά από πίτ μπουλ ήταν απρόκλητες. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των άλλων φυλών, το οποίο είναι κατά μέσο όρο 43%. Σκυλιά τύπου πίτμπουλ επιτίθενται τις περισσότερες φορές και σκοτώνουν μικρότερα κατοικίδια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, είναι επίσης ένας από τους λόγους που τα πίτπουλ έχουν απαγορευτεί σε πολλές χώρες.

 Spread the love