Spread the love


Με πέντε ανοικτά εργοτάξια θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών.

Με πέντε ανοικτά εργοτάξια θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών. Πρόκειται για τα τέσσερα σημεία που είχαν προβλεφθεί στη συμφωνία με το υπ. Υποδομών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο), συν ένα ακόμη που καθυστέρησε λόγω αρχαιολογικής ανασκαφής (Καμάρι). Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να «κλείσει» και η ημερομηνία των εγκαινίων. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου θα εξαιρεθούν:

  • 1 χλμ. στην περιοχή Καμαρίου (36,1ο- 37,1ο χλμ.). Το μόνο σημείο που δεν προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και καθυστέρησε επειδή άργησε η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών.
  • 2 χλμ. στην περιοχή Δερβενίου (51,1ο χλμ- 53,1ο χλμ). Πρόκειται για σημείο συνάντησης με τη σιδηροδρομική γραμμή.
  • 2,5 χλμ. στην περιοχή Καμαρών (95,5ο – 98ο χλμ). Επίσης σημείο συνάντησης με τη σιδηροδρομική γραμμή.
  • 1,2 χλμ. στα Αραχωβίτικα (110,7ο – 112ο χλμ).
  • Ορισμένοι κλάδοι του κόμβου Ρίου (117,4ο – 119,4ο χλμ.).

Στα σημεία αυτά, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσα από τη νέα εθνική οδό, εκτός από το πρώτο (Καμάρι), όπου θα περνάει μέσα από την «εγκαταλειπόμενη» χάραξη του δρόμου. Οι μικρές αυτές παρακάμψεις είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς οι οδηγοί θα εισέρχονται σε έναν νέο αυτοκινητόδρομο με την ανάλογη προσδοκία ταχείας μετακίνησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς η χρηματοδότηση του έργου (και) από το προηγούμενο ΕΣΠΑ επιβάλλει ο δρόμος να παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου.

Όσο για τα εγκαίνια, η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί (εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργού, που έχει ζητήσει να παρευρεθεί). Ο κ. Χρ. Σπίρτζης, πάντως, έχει προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη.

Δείτε το site του ΕΣΠΑ

Δείτε το site του Υπουργείου Υποδομών και το site της Γραμματείας Δημοσίων Έργων



Spread the love