Spread the love


Φρενίτιδα με τις καρύδες στην Ελλάδα, λόγω Survivor. Οκταπλασιάστηκε η ζήτηση.

Η τηλεθέαση στο δημοφιλές παιχνίδι του ΣΚΑΪ χτυπάει κόκκινο κάθε βράδυ και οι διατροφικές συνήθειες των παικτών επηρεάζουν την…όρεξη των Ελλήνων τηλεθεατών.

Ο Κοκκινάκης μαγειρεύει και οι συμπαίκτες του γλύφουν τα δάχτυλα τους. Καρύδες ωμές, ψητές, τηγανητές, σούπα ή με ρύζι…

Με αυτές οι παίκτες διάσημοι και μαχητές, που βρίσκονται στα όριά τους προσπαθούν να τιθασεύσουν την πείνα τους στέλνοντας άθελά τους μήνυμα ότι η ινδική καρύδα είναι ένα πολύ θρεπτικό προϊόν.

Δεν ήθελαν και πολύ οι Έλληνες τηλεθεατές. Και αναζητούν στις λαϊκές αγορές της χώρας τον εξωτικό αυτό καρπό εκτινάσσοντας τις πωλήσεις της στα ύψη.

Ο κύριος Γιάννης Σιδέρης πρόεδρος των εμπόρων της λαχαναγοράς στου Ρέντη αποκάλυψε :Η Ινδική καρύδα είναι ένας “άγνωστος” καρπός για τους καταναλωτές. Πριν από το Survivor πουλούσαμε περίπου 10 καρύδες το δίμηνο σε πολύ συγκεκριμένους πελάτες. Πλέον η ζήτηση έχει πολλαπλασιαστεί και πουλάμε τον ίδιο αριθμό την εβδομάδα. Η ζήτηση δηλαδή έχει οκταπλασιαστεί! Ιδιαίτερος καρπός με ιδιαίτερη γεύση.

Ανάλογη ζήτηση έχει πλέον η καρύδα στα περισσότερα οπωροπωλεία της πρωτεύουσας με τις αυξήσεις να χτυπούν κόκκινο στα οπωροπωλεία του Κολωνακίου και της Κηφισιάς.

Πώς να ανοίξετε καρύδα χωρίς εργαλεία – Κάντε το καλύτερα και από τους Διάσημους!

Τι και αν καλούνται μόνο οι Διάσημοι του Survivor να φάνε καρύδες το τελευταίο διάστημα, γίνεται και εσείς expert στο άνοιγμα της καρύδας! Αχρείαστο να ΄ναι!

Υποφέρουν το τελευταίο διάστημα στον Άγιο Δομίνικο οι Διάσημοι! Στα τελευταία παιχνίδια του Survivor είναι οι μεγάλοι χαμένοι που το μόνο που τρώνε είναι ρύζι, ψάρι – αν καταφέρουν να πιάσουν – και φυσικά καρύδες!

Η Λάουρα και η Ευρυδίκη Βαλαβάνη έχουμε δει ότι έχουν ζοριστεί με τον άνοιγμα της καρύδας και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, μέχρι και ο Τομ Χανκς στην ταινία “Ναυαγός” ταλαιπωρήθηκε. Εσείς όμως γνωρίζετε πώς να ανοίξετε εύκολα μια καρύδα;

Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ… ωστόσο το παρακάτω βίντεο είναι ιδιαίτερα χρηστικό στο πώς να ανοίξει κανείς γρήγορα μια καρύδα.

Η καρύδα (Cocos nucifera) είναι ο καρπός του φυτού κοκοφοίνικα που είναι μέλος της οικογένειας των Φοινικοειδών. Ο όρος προέρχεται από την πορτογαλική και ισπανική λέξη coco, του 16oυ αιώνα, που σημαίνει “κεφάλι” ή “κρανίο” από τις τρεις εγκοπές στο κέλυφος της καρύδας που μοιάζουν με χαρακτηριστικά προσώπου.

Μια ώριμη καρύδα ζυγίζει περίπου 1,44 κιλά. Το ενδοκάρπιο είναι σαρκώδες εξωτερικά και υγρό, γλυκό και γαλακτώδες προς το κέντρο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και λιπαρές ουσίες.

Δείτε πώς:

 

 



Spread the love