Spread the love


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

Στην παρέλαση προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α’ Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.

Σε αυτή την παρέλαση, η παρουσία που ξεχώρισε ήταν εκείνη μίας μαθήτριας, σημαιοφόρου από το Αφγανιστάν, η ο οποία οδήγησε το σχολείο της φορώντας μίας λευκή μαντήλα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Aγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Δείτε πληροφορίες για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Wikipedia.org

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Aγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

Οι δηλώσεις των πολιτικών

«Γιορτάζουμε σήμερα μία από τις κορυφαίες στιγμές του λαού μας και η σκέψη μας πάει όχι μόνο στους ήρωες της επανάστασης, αλλά στις αφανείς γυναίκες και τους άντρες, που με αυτήν την τιτάνια θέληση τους έβαλαν τα θεμέλια εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα καλά της δημοκρατίας, της ελευθερίας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας, Γαβρόγλου, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

«Νομίζω, η μέρα σήμερα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν και στη συνέχεια αγώνες για περισσότερη ελευθερία, περισσότερη δημοκρατία, και μας πέφτει βαρύ το φορτίο να συνεχίσουμε σε αυτά τα χνάρια, βαθέματος της δημοκρατίας και εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους καθημερινότητας για όλους τους πολίτες της χώρας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε ότι η αυριανή ημέρα δεν σηματοδοτεί μόνο την εθνική επέτειο, αλλά ταυτόχρονα, την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ζητούμενο είναι, αυτά τα παιδιά που παρήλασαν σήμερα, να μην απογοητευτούν από την Ευρώπη», δήλωσε.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος, επεσήμανε ότι τα παιδιά «εγγυώνται με την καινοτομία, την έρευνα, την αυριανή ανάπτυξη για τη χώρα». «Για εμάς τους μεγαλύτερους, αυτό που προέχει είναι η σύμπνοια για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Κωσταντίνος Κατσίκης, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε τη μαθητιώσα νεολαία «κεφάλαιο του μέλλοντος» για τη χώρα. «Αποτελεί το κλειδί που θα ανοίξει μια καλύτερη πόρτα στην ελληνική κοινωνία», είπε, «και σήμερα με την παρέλαση τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, τιμώντας όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για πατρίδα και ελευθερία».

Τέλος, ο Παναγιώτης Ευαγγελίου, στέλεχος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε: «Καμαρώσαμε σήμερα τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Εμείς στην Ένωση Κεντρώων, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μία Ελλάδα με αξιοπιστία, με ανάπτυξη, με κοινωνική αλληλεγγύη, για μια ελεύθερη Ελλάδα».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την παρέλαση της Αθήνας:

Παρέλαση

Παρέλαση

Παρέλαση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Spread the love