Spread the love


Ταξί: Τι μέτρα παίρνουν για να προστατευθούν από τον μανιακό δολοφόνο

Ανησυχία και φόβο έχει προκαλέσει στους οδηγούς ταξί της Αττικής η δράση του μανιακού, όπως όλα δείχνουν, δολοφόνου που προχθές το βράδυ σκότωσε έναν οδηγό στην Κηφισιά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Τάσος Δαμιανίδης εξηγεί ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στον Πειραιά, αποφάσισαν, ότι, κατά της νυχτερινές ώρες, το τελευταίο ταξί στην κάθε πιάτσα θα ακολουθεί το πρώτο ταξί της πιάτσας που θα παίρνει κούρσα, μέχρι να αποβιβάσει τον πελάτη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χονου πρώτου οδηγού που είχε τραυματίσεις ο δράστης, αλλά και με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, ο φερόμενος ως μανιακός φέρεται να είναι γύρω στα 30 και πιθανότατα Έλληνας. Επίσης υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο για το οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία πιστεύει ότι έχει να κάνει με μανιακό δολοφόνο καθώς και στις δύο επιθέσεις δεν υπήρξε ληστεία των οδηγών ταξί.

Δολοφονία ταξιτζή στην Κηφισιά

Ο δολοφόνος του 52χρονου οδηγού ταξί το βράδυ της Τρίτης (28/02) στο Κεφαλάρι είναι ο ίδιος που πυροβόλησε έναν άλλον ταξιτζή πριν από 20 ημέρες λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του άγριου εγκλήματος.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της άγριας δολοφονίας, ένας μέσα στο ταξί και ένας απ’ έξω, έδειξαν ότι το όπλο της χθεσινής επίθεσης είχε χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή πριν 20 ημέρες!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μανιακού δολοφόνου

Το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ο οποίος έχει προκαλέσει πανικό στις πιάτσες των ταξί μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο που “χτυπά” στο ίδιο σημείο και έχει βάλει στο στόχαστρο οδηγούς ταξί.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκφράζουν φόβους ότι ο δράστης πιθανότατα να είναι άνθρωπος με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, και μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και πιθανόν να διευρύνει τον κύκλο των θυμάτων, αλλά και τον γεωγραφικό τόπο.

Η πρώτη επίθεση

Ως πρόβα χαρακτηρίζουν την πρώτη επίθεση του μανιακού δολοφόνου τις βραδινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου με θύμα 32χρονο οδηγό ταξί. Πιθανότατα, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο δράστης να ήθελε να «τσεκάρει» το όπλο του.

Προσποιούμενος τον πελάτη επιβιβάσθηκε στο ταξί από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, κάθισε στο πίσω κάθισμα και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στην Κηφισιά. Όπως ανέφερε το το θύμα το μόνο που θυμάται είναι ένα κάψιμο στο δεξί του αυτί, «Στις 10 Φεβρουαρίου στην Κηφισιά, παρέλαβα έναν πελάτη. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού έκλεισε την πόρτα, ένιωσα μια ζαλάδα κι ένα κάψιμο πίσω από το δεξί αυτί μου. Το μόνο που πρόλαβα να πω στον πελάτη, πριν λιποθυμήσω, ήταν να τραβήξει το χειρόφρενο. Δεν κατάλαβα ότι με πυροβόλησαν στο κεφάλι».

 

Δείτε το site της Ελληνικής Αστυνομίας

Δείτε το site της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Οδηγών Ταξί

 

 



Spread the love