Spread the love


Απολύθηκε εκκλησιαστικός σύμβουλος λόγω… καρναβαλιού. Απίστευτο περιστατικό στην Ολυμπία

Σοβαρές ήταν οι επιπτώσεις της συμμετοχής στο φετινό καρναβάλι των Μακρισίων για έναν εκκλησιαστικό σύμβουλο της ενορίας του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομος ενημερώθηκε για το δρώμενο της «βάφτισης» του παιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που διαδραματίστηκε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Ο Σεβασμιότατος, σύμφωνα με την εφημερίδα, απέλυσε τον εκκλησιαστικό σύμβουλο και επέβαλε εκκλησιαστικές κυρώσεις στον Εφημέριο, διότι δεν αξιολόγησε επαρκώς το συμβάν για να ενημερώσει την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας-Ολυμπίας.

«Απελύθη (σ.σ. ο επίτροπος) διότι ενέπαιξε και χλεύασε το ιερό μυστήριο της βαπτίσεως κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων», δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας.

Δείτε πληροφορίες για την Μητρόπολη Ολυμπίας  εδώ

 

Η Ιερά Μητρόπολις Τριφυλίας και Ολυμπίας περιλαμβάνει την τέως επαρχία Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας και την τέως επαρχία Ολυμπίας του Νομού Ηλείας. Έδρα της Μητροπόλεως είναι η Κυπαρισσία.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος (κατά κόσμον Αλέξανδρος Σταυρόπουλος) γεννήθηκε στον Βλαχιώτη Λακωνίας το 1959. Απόφοιτος της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ το 1982 και πρεσβύτερος το 1987, οπότε και διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας στις 17 Μαρτίου 2007.

 



Spread the love