Spread the love


Σούπερ γιαγιά! 81χρονη Αυστραλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών στην Ελλάδα!

Η 81χρονη Αυστραλή Έιβις Πιρς έκανε χιλιάδες χιλιόμετρα από τη μακρινή Αυστραλία για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, UCI Rhodes Gran Fondo, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί από την προσεχή Παρασκευή 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Ροδήλιο», τη Sport Tour Hellas, τη Rodos Cycling υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η Αυστραλή πρώην πρωταθλήτρια της ποδηλασίας, που κατάγεται από την Αδελαΐδα και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς αγώνες, έφτασε στην Ελλάδα πριν από 10 ημέρες, ακολούθησε ένα προπονητικό καμπ με την παρέα της (επτά συμπατριώτες της) στα Χανιά και έμεινε κατενθουσιασμένη από το κλίμα της Ελλάδας και ειδικότερα της Κρήτης και της Ρόδου, όπου πλέον, βρίσκεται.

Η κ. Πιρς θα αγωνιστεί για άλλη μία φορά σε μεγάλους αγώνες βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και στη χώρα μας του αθλητικού τουρισμού, κάτι στο οποίο στοχεύουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Στα 81 της χρόνια προφανώς το… λέει η καρδιά της, αλλά και τα πόδια της, αφού θα πάρει μέρος τόσο στον αγώνα αντοχής (περισσοτέρων των 90 χιλιομέτρων) όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 20 χιλιομέτρων της Κυριακής. Ανεξαρτήτως κατάταξης στην ηλικιακή κατηγορία της (65+ ετών) η κ. Πιρς είναι ήδη νικήτρια. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, που αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή, θα πάρουν μέρος περίπου 190 ποδηλάτες από 24 χώρες.



Spread the love