Spread the love


Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Δείτε το site του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Αυτή είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέζησε από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Η Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική επιζήσασα από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου, κοντά στα σύνορα των νομών Λάρισας και Κοζάνης.

Η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα εντοπίστηκε τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα αρχιλοχίας κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν μαζί της και εντοπίστηκαν νεκροί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολογαχός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

 

πένθος

Αυτός είναι ο υποστράτηγος που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της Στρατιάς, υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων, κατάγονταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου και ήταν ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.

Ο Κρητικός υποστράτηγος ανέλαβε στις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου.

πένθος

Αυτός ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του υπολογαχού Κωνσταντίνου Χατζή ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από το μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.Ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής ήταν ο συγκυβερνήτης του Χιούι που κατέπεσε παρασύροντας στο θάνατο εκτός από τον ίδιο και άλλους τρεις.

πένθος

Αυτός είναι ο συνταγματάρχης που έχασε τη ζωή του στην πτώση του ελικοπτέρου

Ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου είναι ο δεύτερος από τους τέσσερις νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικήτα, προστάτη των εφέδρων αξιωματικών που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, όπου παρέστη ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου καταθέτοντας στεφάνι.

πένθος

 

 

 



Spread the love