Spread the love


Παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και με τιμές πρωθυπουργού ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Επικήδειους για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δέκα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Λίγο νωρίτερα είχαν προσέλθει στη Μητρόπολη κατά σειρά άφιξης μέλη της κυβέρνησης, πρώην υπουργοί και πρώην πρωθυπουργοί.

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκονται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, οι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί Παναγιώτης Πικραμένος και Κατερίνα Θάνου. Οι πολιτικοί αρχηγοί Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημήτρης Κουτσούμπας και Βασίλης Λεβέντης. Παρών και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Από νωρίς το πρωί συνέρρευσε πλήθος κόσμου στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον εκλιπόντα, ο οποίος κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.
Το λαϊκό προσκύνημα στο οποίο εξετέθη η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε περίπου μετά τη μία το μεσημέρι, ενώ πολλοί πολίτες παραμένουν στον περίβολο της εκκλησίας. Το δικό τους χαιρετισμό έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ τον εκλιπόντα πρωθυπουργό αποχαιρέτησε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε υπό τους ήχους των διαταγμάτων στα τιμητικά αγήματα που έχουν παραταχθεί έξω από το ναό και της στρατιωτικής μπάντας της φρουράς των Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε και συλλυπήθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η οικογένια του εκλιπόντος στο τελευταίο αντίο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα, μαζί με τα παιδιά τους, Κωνσταντίνο και Δάφνη, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγός της Ισίδωρο Κούβελο, η κόρη της Αλεξία Μπακογιάννη και ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Κατερίνα Μητσοτάκη τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αγκάλιασε συγκινημένος τον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Spread the love