Spread the love


Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζονται τέσσερα φορτηγά που περίμεναν σε περιοχή των Σφακίων για να παραλάβουν φορτίο φορτηγού πλοίου με σημαία Τανζανίας που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν μεταφέρει λαθραία τσιγάρα.

Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος στον όρμο των Σφακίων και σε αυτό επέβαιναν 6 άτομα πλήρωμα, Ουκρανοί υπήκοοι.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη και φέρεται ότι παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από τις Αρχές του λιμενικού σώματος.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε 4 φορτηγά οχήματα που φαίνονται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Flashnews.gr, οι οδηγοί των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν αφήνοντας ακόμη και τα κλειδιά των φορτηγών.

Πρόκειται για δύο νταλίκες με πινακίδες Βουλγαρίας και δύο νταλίκες με πινακίδες Ελλάδας, ενώ από τις καμπίνες των οδηγών ελήφθησαν αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Το πλοίο οδηγείται συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 8 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος. 



Spread the love