Spread the love


Η Eλληνική Aστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση των κλοπών ιατρικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας από νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας, με τις έρευνες των Αρχών να οδηγούν στη Λατινική Αμερική.

Ειδικότερα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, έπειτα από έρευνες η αστυνομία κατέληξε ότι πίσω από τις κλοπές βρισκεται διεθνικό κύκλωμα από το οποίο ενεργοποιήθηκαν τέσσερα τουλάχιστον μέλη, υπήκοοι Κολομβίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι τρεις, ένας 20χρονος, έναν 37χρονος, και ένας 50χρονο. 

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα αεροπορικώς μέσω Τουρκίας στις αρχές Μαΐου με πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών, και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το διεθνικό κύκλωμα είχε προχωρήσει σε δεκάδες κλοπές σε νοσοκομεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι δράστες, φτάνοντας στις χώρες, νοίκιαζαν σπίτια μέσω ίντερνετ και στη συνέχεια παρακολουθούσαν τα νοσοκομεία που είχαν βάλει στο στόχαστρο για να κλέψουν.

Αφού αφαιρούσαν από αυτά τα μηχανήματα, τα έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών στην Μπογκοτά της Κολομβίας, με ίδιο όνομα αποστολέα και παραλήπτη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, αφού αφαίρεσαν τα ιατρικά μηχανήματα από τον «Άγιο Σάββα» και τα νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, αναχώρησαν για την Κολομβία μέσω Ισπανίας.

Οι δράστες είχαν ήδη στείλει δύο πακέτα με ενδοσκόπια, ενώ οι Αρχές σταμάτησαν ένα πακέτο στο οποίο βρέθηκαν τέσσερα ενδοσκόπια, τα οποία προέρχονται από τα νοσοκομεία του «Αγίου Σάββα» και της Λάρισας.

Τα μηχανήματα που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. θα επιστραφούν στα νοσοκομεία από όπου εκλάπησαν.



Spread the love