Spread the love


Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Πέμπτη, αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το μεσημέρι καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα και από τα βόρεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

  • ΛΕΣΒΟΣ 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. 
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

  • ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και σταδιακά στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

  • ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

  • ΑΤΤΙΚΗ 

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα πιθανόν και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.



Spread the love